Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Законов ред след покупка на имот?

Публикувано от baligo 
Законов ред след покупка на имот?
20-07-2007 - 16:23:40
Здравейте,

Закупих апартамент старо строителство и моля да ми помогнете със стъпките след покупката. Къде, какво, в какъв срок трябва да декларирам? Какво трябва да прехвърлям на мое име- ток, вода, телефон, кабелна? Какъв е реда? Къде се прави? Как точно става и какви документи са нужни?

Вероятно са елементарни въпроси, но професионално съм далеч от тези неща. Ако ли пък са дискутирани преди това тези проблеми, ще съм благодарен и на един линк към темата, в коята са дискутирани.

Поздрави.
Re: Законов ред след покупка на имот?
21-07-2007 - 12:31:34
До два месеца в данъчното го декларираш на твое име, тока и водата не са толкова важни, важното е първото че има глоба след това.
Re: Законов ред след покупка на имот?
22-07-2007 - 16:52:22
Това ли е всичко, което трябва да направя?

Декларирам го в данъчното и прехвърлям ток, вода и телефон на мое име. Само нотариалният акт достатъчен ли е за да ги свърша тези работи и има ли значение, това че жена ми е съсобственик? В смисъл достатъчно ли е само единия да отиде в данъчното (БТК/ВиК/енерго) или трябва и двамата да сме там когато го декларираме?

Поздрави и благодаря за помощта.
Re: Законов ред след покупка на имот?
23-07-2007 - 13:18:40
В данъчната декларация обр.14 ще пишеш 1/2 на теб и жена ти- подава я само единия и това е, в енергото и ВИК отиваш с копие от акта и само сменяш партидата
Успех :!:
Re: Законов ред след покупка на имот?
23-07-2007 - 13:36:28
Наистина благодаря!

Поздрави.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход