Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Обезщетения

Публикувано от general 
Обезщетения
11-07-2007 - 10:13:45
Има ли някой от участващите във форума информация по следните въпроси:

1. Дължи ли държавата обезщетение на собственик на земя, на чиято територия
се намира метално съоръжение за ток с високо напрежение? Съгласно закона, в радиус от 11 м. от това съоръжение не може да се строи и в по-голям радиус има ограничения за височина на строеж.
Имотът има всички други характеристики за регулация като промишлен парцел, но
наличието на това съоръжение отблъсква клиентите и по този начин носи щети на собственика.


2. Съществува наредба, според която не могат да получат регулация земи, които се намират на разстояние до 3 км от летище - доколкото знам, без да се уточнява за какво летище става въпрос /военно, гражданско, частно, селскостопанско/.
При положение, че имотът има всички други характеристики, даващи възможност за регулация - намира се на асфалт, почти непосредствена близост до регулация и пр., наоколо се строи активно, включително на съседна територия, която е по-близо до летището, но е от по-старо време в регулация, държавата дължи ли някакво обезщетение на собствениците на тези земи, които попадат под тази наредба?

Благодаря предварително на всички, които проявят интрес за отговор.





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-07-11 10:15 от general.
Re: Обезщетения
11-07-2007 - 21:50:20
На всички, които се интересуват /видях, че има подобни въпроси по-рано във форума/ съобщавам, че открих такива текстове за обезщетения на собственици на земи, търпящи щети от съоръжения за пренасяне на електрическа енергия на тяхна територия , в:

Закон за енергетиката и енергийната ефективност.
Re: Обезщетения
12-07-2007 - 15:23:44
general,

Сигурен ли си, че гледаш актуален закон? Защото от години съществуват 2 отделни закона - Закон за енергетиката и Закон за енергийната ефективност. Сега и трети - Закон за ВЕИ.

Та сигурно има такива текстове, те вероятно са в Закона за енергетиката. Просто провери да не гледаш закон, който не е в сила вече.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход