Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

шумно кафе

Публикувано от niki2 
шумно кафе
20-04-2007 - 14:59:47
Живея на първи етаж над магазини и под нас има много шумно кафе, което до много късно през нощта много силно пуска музика. От юридическа гледна точка какво мога да направя?
Re: шумно кафе
20-04-2007 - 17:05:14
Прочетете НАРЕДБА № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична община, за да разберете кои са органите, от които да търсите съдействие и какви мерки могат да предприемат те.:
[www.sofiacouncil.bg]
Правилник за управлението и реда на етажната собственост също ще Ви даде полезна информация.
Re: шумно кафе
23-04-2007 - 18:39:57
имам един ресторант под нас т.е. същия проблем. след 22 часа звънкам на 166 и карам да дойде патрулка и да им напомни да не вдигат шум, след 23 ги викам да ги затварят. Това е единственото което ще помогне, ХЕИ, община и тем подобни са безполезни, от опит знам.
Abu
Re: шумно кафе
23-04-2007 - 22:15:47
От юридическа гледна точка можеш да му избиеш зъбите на собственика и после да го накараш да си ги глътне. Ако не ти се занимава с простотии, съберете етажната собственост на срадата, гласувайте правилник за вътрешния ред (ако нямате) и на всяко събиране, желателно е формално да го правите всеки ден, глобявайте собственика с 1-60 лв. според ПУРНЕС, снабдете се с изпълнителен лист от районнния съд и си разделете "глобите". В полицията искат "аргументирана жалба" за налагането на трайни ограничения.
Няма три дни откак направихме същото с едни много отворени собственици в Нашата кооперация и вече разговаряме като хора, обаче глобите си текат. Обещавам да разкажа, ако успеем да вземем и изпълнителен лист на гласуваните на събранието глоби.
ПП Сам нищо не можеш да направиш по закон. Така че или не сам, или не по закон...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход