Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Сервитут на ВиК колектор

Публикувано от rosisd 
Сервитут на ВиК колектор
03-04-2007 - 09:53:32
Знае ли някой какво се случва с УПИ,под което на 6 метра дълбочина преминава ВиК колектор,делящ по дължина парцела на 2 почти равни части,сервитута е около 3 метра отстояние от края на колектора,който е с диаметър 2.40 метра.На практика е напълно неизползваем.По данни от общината за частично изменение на регулационния план този колектор преминава през съседния парцел,като е трябвало да го засегне само в един ъгъл(на съседите ми в скицата виза за проучване и проектиране е обозначен колектора,в моята виза отсъства).С една дума в общината вече знаят за наличието му,като преминаващ през съседите ми.Възможно ли е да е плод на съвместна измамна дейност от страна на гл архитект на общината и куп др служби,заедно с бившите собственици(реститути на голям терен,който е разделен на парцели,урегулирани)и за да не загубят и част от имота са уж грешно отразили или нанесли разположението на канала)?Имам съмнения и в това,че брокерите,продали ни този парцел,също са били наясно с наличието на канала.В подземния кадастър не е отразен,ВиК казват,че е въведен редовно в експлоатация.Възможно ли е и как да открия плановете за изграждането му,знае ли някой къде се намират и дали наистина е изграден по проект или е незакокен(това е предположението на гл архитект на общината-че е незакокен,нямало документи за редовността му)
Днес поразгледах новият ЗУТ(проектозакона)и новите проекти в областта на ВиК съоръженията-май го има,трудно ми е да разгадая картата.Моля за мнения и идеи...




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-04-03 18:50 от rosisd.
Re: Сервитут на ВиК колектор
03-04-2007 - 19:20:57
avatar
Там където е показан в картата на ВИК,там и се намира.Поискай разпечатка от тях и сравни със специализираната на ГИС.
Re: Сервитут на ВиК колектор
03-04-2007 - 19:36:16
До колкото знам,за да се регулира една местност-се иска от вс служби данни и съгласие, в резултат на което от В и К май са дали тези данни-наличие на колектор,преминаващ през съседния парцел.Самите В и К разбират за преминаването му през моя парцел преди близо 2 години(по-точно го установяват).
Re: Сервитут на ВиК колектор
21-04-2007 - 16:54:15
??????? Имали ли сте подобен проблем???Моля за съвет!!! confused smiley
Abu
Re: Сервитут на ВиК колектор
23-04-2007 - 21:55:02
В поземлените имоти, които се намират върху или в близост до подземни комуникационни или други мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, се предвижда такова застрояване, което да не влияе неблагоприятно върху конструкциите на техническата инфраструктура, както и да не навлиза в сервитутните ивици за експлоатация и ремонт на тази инфраструктура. В случай на невъзможно постигане на целесъобразно застрояване или когато сервитутните ивици заемат повече от 1/3 от площта на урегулиран поземлен имот, с подробния устройствен план имотът се предвижда за съответната мрежа, като отчуждаването се извършва за сметка на съответния собственик на мрежата или съоръжението при спазване изискванията на чл. 206.

rosisd,
това е цитат от ЗУТ. Нещо не ми е ясно как ще стане, сигурно ще ти трябва добър адвокат, ама все е нещо - няма да ти остане имотът "на снимка". Аз бих почнал с изкопи в двата края на парцела, за да установя фактическото разположение на канала - после ще мисля вариантите. Ако не става за застрояване (щото в ОУП би трябвало да е предвидено такова), пречката е ВиК, т.е. искът ти трябва да е насочен към тях, обаче общината трябва да ти съдейства, поне за установяването на фактите.
Re: Сервитут на ВиК колектор
23-04-2007 - 22:40:50
Abu,благодаря за съвета.ще се опитам да проведа диалог с общината.наличието и точното положение на канала е установен и заснет геодезически,имам вече и документи за това.От общината се правят на ощипани,с думите:и какво от това?Ами направете проект за сграда и подайте за съгласуване с ВиК,тогава ще видим какво може да правим.дали е разумно,как мислиш?Благодаря! sad smiley
Abu
Re: Сервитут на ВиК колектор
24-04-2007 - 00:28:12
Ами то от толкова юристи, щом аз трябва да ти давам съвет... Аз първо бих подал молба да видя какво ми предлагат като възможност за застрояване. Успоредно бих понатиснал общината (туй вече е сложно) да замижат за някои мерки в сервитута - реално и един метър им стига. Непременно трябва да се съобразиш с действителното трасе на канала - вече знам за един, дето му е влизал багер в хола за отстраняване на авария ВиК. Другото е архитектура и проектиране. Обаче ако ти се налага да строиш върху ивица 5-6 метра, да знаеш, че е невъзможна работа и по-добре консултирай с адвокат пасажа, който ти цитирах (или друго, което аз не знам).
Re: Сервитут на ВиК колектор
24-04-2007 - 20:14:49
Abu,къде според теб мога да подам тази молба(за възможност за застрояване).Най-много спънки ще имам с ВиК-тамискат спазване на сервитутната ивица.Чувал ли си за "премостване" или "обмостване" на канал-такъв вид конструкция,позволяващ строеж в/у комуникация?
Re: Сервитут на ВиК колектор
24-04-2007 - 20:16:43
А иначе ивицата,в/у която евентуално ще се строи си е направо 8 метра(фий 240 см и по 3 метра от двете страни на периферията).
Re: Сервитут на ВиК колектор
24-04-2007 - 21:50:09
Abu,между другото,от кой член на ЗУТ е този цитат? confused smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход