Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Промяня на данните на купувача в нотариалния акт

Публикувано от varinka 
Промяня на данните на купувача в нотариалния акт
13-03-2007 - 15:07:09
Здравейте!
Имам много интересен казус, за който бих се радвала, ако получа помощ от вас!
Чуждестранен гражданин купува имот в България и в нотариалния акт е вписан серийният номер на международния му паспорт. Всъщност по-правилното е било да се впише националния идентификационен номер на лицето, който съвпада и с номера на паспорта, който винаги остава непроменен(променя се само серийният номер). Сега лицето има нов международен паспорт, с друг сериен номер и се притеснява, че може да възникне проблем, ако реши да продаде имота(защото не притежава международния паспорт с вписания сериен номер в нотариалния акт). Какави са възможностите за промяня ня вписаните в нотариалния акт данни и имате ли представа, какви са процедурите за това?
Допускам и вариант, в който нотариалния акт може да бъде обявен за невалиден, но предполагам, че подобна процедура ще бъде много по-бавна и сложна!
Моля за помощ, ако някой е имал подобен казус!
Re: Промяня на данните на купувача в нотариалния акт
14-03-2007 - 12:53:42
Няма нужда да обявявате нотариалния акт за невалиден, в него би трябвало да има и други идентификационни данни за лицето - място и дата на раждане, адрес и др. под. Посъветвайте се с нотариус по този проблем. Ако се налага, ще се направи нов нотариален акт за поправка на стария и двата ще си вървят заедно.
Abu
Re: Промяна на данните на купувача в нотариалния акт
15-03-2007 - 06:23:42
Чуждестранният гражданин не може ли да си изкара удостоверение за идентичност от този, който му е издал стария паспорт? Нещо като John Smith с паспорт № ххх и John Smith с паспорт № zzz са едно и също лице. Мисля, че нотариусът, изготвящ акта, ще ви каже по-подробно какво му е нужно.

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход