Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

високо напрежение през имота

Публикувано от stilian avramov 
Re: високо напрежение през имота
23-01-2007 - 19:59:14
avatar
Това си е закон-ако знаеш повече и имаш силата да го прескочиш-заеми се. :}
Re: високо напрежение през имота
24-01-2007 - 16:25:36
Малко хора биха могли да прескочат ЗУТ. За съжаление аз не съм един от тях. Сещам се в момента за г-н Ахмед Доган. Той може.
Четох ЗУТ, но не видях нищо за тези съоръжения.
Дали въпроса не е уреден с някоя наредба? По пътя на логиката би трябвало да има нещо, но не знам къде да го търся.
Re: високо напрежение през имота
25-01-2007 - 13:12:43
avatar
Енергото има наредбата за отстоянията.В ЗУТ е казано,че далекопроводите могат да минават и през частни имоти.Няма начин да не си платиш,ако поискаш и АКО ТИ РАЗРЕШАТ да се премести.
Re: високо напрежение през имота
04-02-2007 - 14:24:12
Имам същия проблем. Мога да ти кажа че можеш да го преместиш или да го прекараш под земята единствено и само за твоя сметка. Ако ще го местиш ти трябва разрешение от комшията който ще засегнеш, нали знаеш как ще ти го даде......... В общи линии това са ти вариантите и те не са никък евтини. Но не разбирам как така минава през имота ти високо напрежение без това да е отразено в скицата ти? Провери да не би през времето от което ти е издадена скицата да се е получила някъква промяна , например преместване на далекопровода без твое знание. Защото е незаконно , трябва твоето изрично съгласие. По друг начин не мога да си обясна липсата на обузначение в скицата ти и мога само да гадая. Но както и да е,това трябва да си го провериш. Ако обаче всичко си е наред, можеш да намалиш ограничението за строителство като се позовеш на наредба №16 от2004г. за сервитута на енергото. Успех!
Re: високо напрежение през имота
05-02-2007 - 15:39:59
Да, и аз достигнах до извода, че ще трябва да си платя.
Re: високо напрежение през имота
06-02-2007 - 17:19:53
Господине, подозирам, че скицата ви е стара, затова и не е отбелязано високото напрежение през имота. Виждала съм такива проблеми в стари и нови скици за един и същ имот. Знам само, че с Енергото още никой не се е преборил, макар че аз бях първата /като физическо лице - инвеститор на строеж/ която накара енергоразпределение да ми плати инвестиция от 5000 лв. за прокаран ток до имотът ми. Подобни проблеми с ограничения на собствеността винаги са ме карали да се замисля - че имате право на обезщетение. Поне с преминаващите тръби на газопроводи се плаща на собствениците, защо да не е така и при преноса на ел.енергия?
Re: високо напрежение през имота
09-03-2007 - 22:24:53
ЗУТ - закон за убийствен тормоз
или закон за разстройство на територията

:} :} :}
Искам да те питам Аврамов, 100% ли си сигурен,че далекопровода не е нанесен на скицата??? Огледай добре за едни малки кръгчета с излизащи стрелки от тях, може би комбинирани с пунктир...
Ако не виждаш нищо подобно, може би си се натъкнал на горда собственост на Енергото, неотразена в плановете :crazy: , за която може да няма дори разрешение за прекарване през частните имоти. Доколкото ми е известно, за първи път в света и за втори в България, нещо подобно вече се е случвало.
Сканирай си скицата и я сподели с нас.

По въпрос с ограниченото ползване - има закон за енергетиката и сервитутите, които пораждат подобни съоръжения....допустими са земеделски култури и то при неполивни условия.
Успех!!!
Re: високо напрежение през имота
10-03-2007 - 07:53:52
Вече проблема не е актуален за мен. Но наистина дори и на новата скица, която вадих в общината не беше отразен електропровода. Уличните лампи ги има но въпросния далекопровод не.
Но както и да е, вече го продадох и новите собственици ще имат грижата.
Re: високо напрежение през имота
12-03-2007 - 15:36:20
И аз имам същият проблем,стълбове с високо напрежение през целия имот и незнам какво да правя с имота confused smiley .Даже не мога и да го продам,като чуят за ограниченията и се отказват sad smiley
Re: високо напрежение през имота
14-03-2007 - 09:19:12
Според това което аз успях да разбера, трябва сама да си го местиш. И то процедурата е доста куца, тъй като трябва да се разбереш с енергото, след това те да изготвят проекта и да го вкарат под земята евентуално. Но всичко това ти си го плащаш.
Тъй че отиди да говориш с местното енерго. Със сигурност няма да е лесно, но ако си струва пробвай.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход