Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Редно ли е да прескоча агенцията?

Публикувано от Lubopitna 
Редно ли е да прескоча агенцията?
26-10-2006 - 18:45:59
Ще купувам жилище чрез агенция. За да видя имота трябваше да подпиша нещо като договор, че няма я прескоча. Оказа се, обаче, че строителя е приятел на мой приятел. Срещнахме се с него и човекът каза, че на работи с агенции и само продава директно. Излиза, че от агенцията са се обадили като частно лице и са взели инфо за апартамента и нямат договор със строителя. Не знам какво да правя. Строителят ми каза, че няма защо да минавам през агенцията. Мои приятели брокери също. На мен, обаче ми се вижда непочтено, най-малкото, защото разбрах за апартамента от тях. Какво да правя??????? Посъветвайте ме, моля! confused smiley
Re: Редно ли е да прескоча агенцията?
27-10-2006 - 12:41:31
Повече от редно ми се струва, да не кажа задължително. winking smiley
Някой търчи ли да ти плаща четирицифрени суми в евро само защото е разбрал нещо от тебе?!?



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2006-10-27 13:19 от kiko.
Re: Редно ли е да прескоча агенцията?
27-10-2006 - 15:15:08
Zdravei,
i moeto mnenie e, che v tozi sluchai mojesh bez ugrizenija da preskochish agenzijata - sled kato stroiteljat niama nikakva ugovorka s tjah.

Zabeljazala sam, che mnogo agenzii objavjavat imoti , bez da imat saglasieto na sobstvenizite(vsluchaja na stroitelja).Smiatat, che e dostatachno da znajat na kogo e obekta.Tova e nekorektno i nahalno ot tjahna strana, no , za sajalenie ima mnogo takiva,,hoby - brokeri".
Re: Редно ли е да прескоча агенцията?
29-10-2006 - 19:19:41
Според мен не е редно да ги прескачате! По-добре седнете и им разяснете всичко написано по-горе и се договорете за по-малък (дори незначителен) процент възнаграждение.
Да не забравяме, че агенциите продават най-вече ИНФОРМАЦИЯ! - нещо много важно в едно търсене.
Re: Редно ли е да прескоча агенцията?
01-11-2006 - 12:00:35
А дали строителят няма специални съображения, за да иска да прескочи агенцията?
Искам да кажа - него какво го засяга дали вие ще платите и на нея някаква сума? Дали той не иска да скрие определени факти около имота? Мислите ли, че ако има такива факти, можете да се справите сами - да проверите дали той притежава всички необходими документи свързани със строежа и с имота? По-добре не прескачайте агенцията, но искайте от тях да си свършат работата както трябва и ако прецените че са некомпетентни, обърнете се към други.
Re: Редно ли е да прескоча агенцията?
01-11-2006 - 12:41:14
Da, no ako agenzijata e goliama i ima advokat kam neja.
Az ne bih razchitala na broker da mi proverjava dokumentite pri pokupka. Te imat interes,,vsichko da e nared".
Re: Редно ли е да прескоча агенцията?
01-11-2006 - 18:31:44
Milama много точно ти каза какво пордават агенциите - ИНФОРМАЦИЯ. НЕ продават гаранции срещу недобросъвестни строители. Т.е. рискът да те излъже строителят съществува със или без да се прескача агенцията.
Re: Редно ли е да прескоча агенцията?
02-11-2006 - 09:13:13
Именно. Ако даваха гаранции срещу недобросъвестни строители, комисионната би си струвала в този случай.
Re: Редно ли е да прескоча агенцията?
02-11-2006 - 09:34:29
Кико, ти как си представяш гаранцията срещу недобросъвестни строители? Такава гаранция и най-близките хора на строителя не могат да ти дадат... ако разбираш какво искам да кажа. Винаги има риск дори и най-утвърдената строителна фирма да се забатачи и фалира... въпрос на управление. Или на количество любовници, както както показва историята smiling smiley)))

Безспорно агенцията не трябва да очаква, че заслужава парите си само поради факта, че е завела клиента до обекта! Но и клиента най-сетне трябва да види, че брокера полага труд и очаква възнаграждение за труда си, а не само да гледа как да избегне плащането на комисион.

Re: Редно ли е да прескоча агенцията?
02-11-2006 - 10:16:38
Е иделно би било ако изчислите колко би била комисионата ако сделките ги застраховате и така клиентите да са сигурни, че при проблем ще си получат парите.
Изобщо някой от брокерите, пишещи тук питал ли е застраховател колко процента трябва да се плати в различните случаи на договори - на проект, на груб строеж, при готов апартамент?
Вместо да тичате да развеждате клиенти по непродаваеми имоти, тичайте до застрахователите да ги питатеsmiling smiley
Друго нещо, което може да предложите при договри в строеж е консултанскта помощ при възникване на спор, намиране на адвокати ако се стигне до съд. Не мисля, че е проблем да си позволите две-три безплатни консултации по извършена от вас сделка и да препоръчате адвокат (не да му плащатате , а да намерите) ако нещата се закучат. Един вид клиентът да има чувството, че ангажиментите на агенцията не свършват с изповядването на сделката, което на вас ще струва минимални разходи.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход