Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Akt 16

Публикувано от Zhimi 
Re: Akt 16
25-10-2006 - 09:43:49
Объркана история. Оказа се, че сградата е от четвърта категория и се регистрира в общината. Засега не искаме да се обръщаме към адвокат, защото нашият човек много се обижда, като му споменем такъв, така че ще го изчакаме още малко. Твърди, че са останали съвсем дребни неща по документите.
Знае ли някой какво представлява заповедната книга и какво се разбира под "незаверен екзекутив"?
Re: Akt 16
26-10-2006 - 09:14:09
Незаверения екзекутив съвсем не е "дребно нещо по документите" smiling smiley
Означава, че по време на строителството в проектите и в самата сграда са правени промени, които не са съгласувани и одобрени от кметството и това е предпоставка да им откажат подписването на актовете, докато не си оправят нещата.
Re: Akt 16
26-10-2006 - 10:42:31
Благодаря на Миламила за информацията. И аз имах такива опасения. Ще ги изчакаме още един месец и ако не се оправят, ще ги подгоним с неустойките в договора.
Re: Akt 16
26-10-2006 - 15:47:45
Ами питай в Общината дали са подадени документите.
Екзекутивите са странна работа - подлежат на одобрение от Общината само съществените изменения на проект, несъществените само се подписват от проектанта без да се одобряват . А дали изменението е съществено го определя главния архитект на общината - смятай, че е много вероятно строителят специално за това да не е много виновен, защото изменения третирани кано несъществени преди време, сега ги третират като съществени.
Re: Akt 16
27-10-2006 - 15:28:21
Нещо нямам много голямо доверие в общинската администрация. Те и без друго само си търсят кого да изядат, така че всъщност не искам да им давам допълнителни насоки. Засега ще изчакаме нашия човек да си оправи нещата в някакви разумни срокове, ако не успее - ще търсим неустойките.
Благодаря на всички, които ми отговориха.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход