Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Пускане на ток без акт 16

Публикувано от hellix 
Пускане на ток без акт 16
10-10-2006 - 12:42:27
Здравейте,
От половин година се разправям с енергото и вече ми писна.
Значи. Имам новопостроена къща и исках да си пусна ток както му е редът, защото в мометна токът идва от съседната къща и съответно си цъка нейният електромер.
Първоначално мислех че без акт 16 няма как да стане. За акт 16 ми казаха че се трябвала да се снима къщата с хеликоптер (към 300 тина лева) и после да се нанесе в кадастъра , защото предишният път когато са снимали са я пропуснали , макар че къщата е от близо 10 години (намерих 2 фирми в софия, които мигат да ми свършат работа). И после да искам акта от общината(още към 600лв май).
Когато отидох до енергото ми казаха че не ми трябва акт16 и си пуснах документите. Следваше проучване 2 месеца и връзване+поставане на табло с електромер след още 1 месец и камара чакане, разкарване и разправии.

Сега трябвало молба за да започнат да ми отчитат ?!ОК. Отидох до енергото, взех някакво удостоверение за мощност и ме пратиха да ми откриват партида при една кокошка която миналата седмица ми каза че ми трябва само това удостоверение+договора + нотариален акт. ОК. Обаче днес като отидох при нея ми каза че без разрешение за ползване няма как да стане :crazy: и че трябвало да го имам още в началото (а защо не са ми казали в началото ) :g:
И сега пак се чудя какво да правя.Освен тези предполагаеми 1000лв(не знам точно колко са), ако тръгна да вадя това нещо ще му убият още поне няколко месеца.
Не мога да разбера как на един строеж или на една барака може да се пусне ток, а мен ме разиграват от началото на годината.Такъв зор и такава простотия, все едно те ще ми плащат от тук нататък.
Има ли някой който е наясно какви са вариантите за да се оправи цялата работа?
Мерси предварително smiling smiley


Re: Пускане на ток без акт 16
10-10-2006 - 15:50:56
И на строежите не се пуска лесно и бързо ако само това ти е болкатаsmiling smiley
Лично аз предполагам, че в скоро време положението ще стане още по-зле.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход