Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отказ от дял от конкретени имот, не от цялото наследство

Публикувано от SophiaIv 
Отказ от дял от конкретени имот, не от цялото наследство
25-09-2018 - 15:15:41
Здравейте на всички, ще съм много благодарна, ако някой ми отговори на въпросът и ме насочи какво да правя.
Проблемът е следният.
Трима наследници сме на имот. В нотариалният акт на земята на имота е написано, че другите двама го наследяват срещу гледане. На имота има построени къщи и стопански постройки, които не фигурират в нотариалният акт, но има някакви скици на които фигурират и съответно там аз се явявам наследник.

Преди 15 години моята баба дава на братовчедка ми пари, които да даде на мен, като подготви необходимите документите, съответно тя не прави нищо и след толкова години, когато и баби ми вече я няма, те решават, че искат да продават. Никога не съм се карала с тях или натискала да ми дадат парите, тя просто си ги изхарчи. А аз реших, че здравето ми е по–важно. Никога не са се интересували от мен в годините и съм ги виждала тези хора много рядко, след смъртта на майка ми.

Сега след толкова години, отново не направиха нищо за да се извадят липсващите документи и нещата да се изчистят.
В крайна сметка направихме една среща, на която аз просто рухнах. Говорим за едва няколко хиляди лева, те ще получат над 200 хиляди, но и това им е малко явно. Тъй като разбирате за какви хора става въпрос, се опитаха дори да ми вменят да се заема с оправянето на цялата каша с документите, включително и имотът още не е предеклариран в данъчната служба след смъртта на баба ми и дядо ми след толкова години. Така им била казала служителката еди къде си. и то трябвало аз да го направя.


В крайна сметка подписах пред нотариус, че нямам и няма да имам никакви претенции за тези къщи, взех "жълтите стотинки", които за 15 години се обезцениха наистина до такива. Декларацията е свободен текст, че се отказвам от имот находящ се еди къде си, и че нямам никакви претенции. Не пише, каква сума са получила.

Мислех, че с това тормозът ще свърши и това е достатъчно. Сега се обаждат, че искат тази декларация да се завери в Районният съд. Поизчетох доста, но виждам, че това се прави при пълен отказ от наследство, а аз не искам да давам пълен отказ от наследство, защото има още някакви земеделски земи.

Моля за съвет какво да направя, може ли само тази декларация да се завери в Районният съд и да се приключва. Тъй като заминах извън България, това означава, е трябва да правя от тук някакво пълномощно. Опитвам се да говоря с тях с добро. Да, мога да не си вдига телефона и да не ме намерят повече, но за просто не съм такъв човек. Дори парадоксалното е, че едната се крие, и не си вдига телефона, а би трябвало тя за е по–заинтересованата, а с другата се опитвам да водя невъзможен диалог. Последният път ми крещя в стил, Абе, ей направи едно пълномощно....., казвам добре, но какво да е, кажи какво да пише вътре, за къде да е. Няма какво да каже. Всичко е стил, "една жена на пазара каза".
Как да изляза от тази ситуация?

Предварително благодаря и се извинявам, че стана малко емоционално, но наистина много ми се събра.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход