Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проблем,наследствен апартамент

Публикувано от vesles 
Проблем,наследствен апартамент
17-03-2011 - 12:08:43
Здравейте,
моля за помощ относно следния казус. Аз и сестра ми сме собственици на апартамент, наследен от майка ми. И двете нямаме друго собствено жилище. След смъртта на майка ми сестра ми остана да живее сама там вече 8 години без аз да предявявам никакви претенции. След реверанса,който и направих поисках да се разберем по човешки, като и предложих варианти да и купя по-малко жилище в същия район или да и изплатя нейната част, но тя категорично отказва. Не желае и да продадем апартамента и да си разделим парите и не предлага друга алтернатива. Не иска да живее на друго място!? Тя няма никакви доходи и следователно няма как да ми заплати моята част. За целия този период жилището е амортизирано до неузнваемост, не е подържано изобщо и не са плащани никакви данъци,такси и тн. Предполагам ще се стигне до съдебни дела. Каква е процедурата и колко време трае? И има ли някакъв друг вариант за решаване на спора??
Благодаря предварително.
Re: Проблем,наследствен апартамент
18-03-2011 - 07:55:05
след като не можете да се договорите доброволно остава вариант за съдебна делба. имота се обявява на търг в които може и вие да участвате като ако го спечелите ще платите само 50% от цената защото другите 50% са ваши.ако го спечели някой друг ще получите 50% от парите. не казахте баща ви дали е жив . ако е и той има дял.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход