Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

идеални общи части - превърнати в паркинг на живущите

Публикувано от daisyta 
идеални общи части - превърнати в паркинг на живущите
06-10-2010 - 20:50:35
Здравейте,
имам следния проблем и много ще съм Ви благодарна, ако успеете да ми помогнете да разнищя проблема.
Имам закупен апартамент в кооперация, заедно с апартамента и общите части към него от общите части от сградата, закупувам, както е описано и в нотариалния акт и идеални части от поземлен имот...(дворното място) , както и гараж заедно с идеални части към него от общите идеални части на сградата.
Дворното място, което е идеални общи части е заето от построената сграда и малко дворче. За да ползвам гаража си обаче се налага да правя хиляди маневри и да изразходвам с литри повече гориво и да хабя нерви т.к някои от съседите паркират колите си в малката свободна част от дворното място и възпрепятстват паркирането в собствените ни гаражи, но упорито отказват да престанат да паркират. Има ли били общи части. Мен това не ме устройва т.к и аз имам общи части дори повече от въпросните съседи освен това имам и гараж който заради тях трудно мога да ползвам, ама те имат идеални части а не паркоместа, пък и никъде не е отразено точно кое място е тяхно, и аз имам 30 квадрата а целия свободен двор няма толкова, това ако следвам техния ред на мисли означава че аз мога да поканя приятели да си паркират колите в двора с претенциите, че имам 30 квадрата и искам да си ги оползотворя- това е нелепо.
ВЪПРОСА МИ Е ИМАТ ЛИ ПРАВО ДА ПАРКИРАТ И ДА ПРЕЧАТ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ГАРАЖИ ДА СИ ГИ ПОЛЗВАТ
Re: идеални общи части - превърнати в паркинг на живущите
12-10-2010 - 22:43:35
Те могат да паркират свободно в двора. Вината е на архитекта, предвидил малко място за маневрите.
Re: идеални общи части - превърнати в паркинг на живущите
07-11-2010 - 21:24:31
Решението виждам в покупката на 30-годишно жигули (или друга стара кошница smiling smiley), което да си паркирате на пред гаража, за да си пазите място за маневра.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход