Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Доброволна делба

Публикувано от darix86 
Доброволна делба
20-09-2010 - 11:37:48
Здравейте,
пиша Ви по повод проблем, на който се натъкнах при делба на дворно място 490 кв. с къща.
Става въпрос за брат и сестра, които искат да си разделят къщата и двора, наследени от техните родители. Къщата е на два етажа и там се разбраха по етаж на човек, разбраха се и за дворното място как ще разделят, но искат всичко да е по законен ред и всеки да си има документ за мястото. И ето проблемът- толкова малко дворно място не може да се раздели имало някакъв минимум...
Искам да знам може ли да се измисли някакъв документ, които да има силата на нотариален акт, какво е необходимо за това и колко ще струва?
Благодаря предварително - ще се радвам ако може да ми помогнете smiling smiley
Re: Доброволна делба
20-09-2010 - 13:08:59
neka ostanat po 1/2 idealni chasi ot dvora a kyshtata da si q delat ako e vyzmojno
Re: Доброволна делба
20-09-2010 - 14:01:53
Благодаря за своевременният отговор много благодаря *bow*
обаче ако единия от тях иска да строи няма ли да се объркат нещата, предполагам че все може да се измисли документ с който да не се нарушават интересите и инвестициите, които искат да правят, защото когато човек знае своето може да прави каквото си иска.
Re: Доброволна делба
20-09-2010 - 21:16:34
ami ako ediniq stroi drugiq da mu dade pravo na stroej
Re: Доброволна делба
23-09-2010 - 01:13:58
Къщата се разделя с договор за делба - доброволна или съдебна, като земята остава в идеална съсобственост. Ползването на двора също може да се разпредели, но получените по този начин права са индивидуални - правото на ползване не може да се продава или наследява, например. Що се отнася до бъдещ строеж - това е възможно само с учредяване на право на строеж в полза на някой съсобственик от останалите, и не става "по принцип" - трябва да е определен обемът на бъдещото строителство, и всичко построено извън този обем отново става съсобствено.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход