Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Покупка на жилище

Публикувано от vlastoy 
Re: Покупка на жилище
11-03-2010 - 21:16:18
Благодарско за инфото, Камелия и Медилекс*bow*. Ре Мастер малко не разбрах... но ще предложа варианта който ме съветвате.
Re: Покупка на жилище
13-03-2010 - 16:34:58
Вижте, проблемът с предварителните договори (дори и с нот. заверка на подписите), е че това е обещание за продажба. Вие не ставате собственик и дори и да влезете във владение, няма гаранция, че продавачът ще ви продаде имота. В тези 4 месеца Ви може да си ремонтирате имота, да живеете, а няма нещо което да спре продавача да го продаде на трето лице, въпреки предварителният договор. Разбира се винаги има опция да се съдите, но не това е идеята. Сигурно съм от малкото адвокати, които смятат, че нещата трябва да се решават ПРЕДИ, а не след това в съда.
Моя съвет е потърсете адвокат и обмислете добре, какво и как ще плащате. Аз бих затворила парите в е-скроу сметка, така че хем да са депозирани в нея, а същевременно с това продавача не може да ги изтегли докато не представи нотариален акт на ваше име и удостоверение за тежести, че имота е чист от тежести и възбрани.
Хубаво проучете имота!

Екип "МедиЛекс", гр.Варна
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход