Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

надстрояване

Публикувано от gogo 
надстрояване
19-04-2006 - 14:38:44
Харесах си апартамент на последен етаж. Покривът се води използваема тераса, като достъп до нея имат само апартаментите на последния етаж. Има стълби и напревена малка "стайчка" на нея. Въпросната стайчка е 1м. на 1м. Каква е възможността да се увеличи тази стайчка. Чувала съм,че има право на застрояване до 10% от общата площ. Почти съм сигурна, че няма да се разбера с останалите съседи, защото нали знаете как е все един няма да го има, друг ще измисли да иска някаква сума. При положение, че достъпът е само наш и терасата се води използваема част към този апартамент.... Има ли някакъв шанс да се мине без съгласието на съседите. Естествено другите неща да бъдат спазени - проекти, надзор, разрешение от архитекта на общината или нещо такова. Благодаря предварително!
Re: надстрояване
19-04-2006 - 15:00:59
Първо виж дали наистина имаш документ за собственост върху терасата.
20% то застроената площ (така нареченото петно на сградата) , но не повече от 25 кв.м. се разрешава, обаче може това да е използвано за сградата вече. Ако е ново строителство - почти 100% е сигурно, че е използван този гювеч.
gogo
Re: надстрояване
20-04-2006 - 11:32:50
Не е използвана. Горе си е една голяма тераса. Притеснявят ме съседите и евентуалните им претенции след това. Те нямат достъп до нея. Останалите неща, като проект и др. са преодолими но човешкия фактор.... Ако го направя, какви санкции може да има. Не знам какво означава използваема площ към апартамента. Предполагам, че голяма част от нея влиза в общите части.
Re: надстрояване
20-04-2006 - 12:42:35
Как разбра, че не е използвано? Проектът видял ли го е архитект или ти сама прецени, че не е използвано. Защото то може да е използвано без да се набива на очиsmiling smiley Т.е. без да излиза над кота било.
Prez 1974 g. e izvar6eno nadstrojvane na familna 6ili6ta kooperacijv grad Sofij:
- ot dva na tri eta6a - te sa ozakoneni
- togava e postroeno i atilie na tavana, no ne e ozakoneno.
Kak mo6e da se ozakoni?
Kam kogo da se obarna za ozakonjvane?
S uva6enie Miroslava Ilieva
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход