Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как е най-добре да се прехвърли наследен имот?

Публикувано от Odra 
Как е най-добре да се прехвърли наследен имот?
28-05-2009 - 20:24:56
Здравейте!
До сега не ми се е налагало да се занимавам с наследства и прехвърляния на имоти. Не съм запознат с начините и имам нужда от съвет.
Случаят е следният: Баща ми има сестра с която наследиха апартамента на починалите си родители(моите баба и дядо). Сестрата на баща ми(леля ми) е готова да отстъпи срещу заплащане своята половина. Как е най-добре да стане прехвърлянето на апартамента на мое име,така че в бъдеще да няма възможност за обжалване и за спор над емота?
Благодаря предварително на всички които ми отговорят!
Re: Как е най-добре да се прехвърли наследен имот?
28-05-2009 - 21:59:42
неиния дял да се плати и да се прехвърли с продажба . това е неоспорима сделка. за по сигурно плате през банка ако ви го дари наследниците(неиниете наследници) може да оспорват така че не пишете дарение в никакъв случай( незвисимо че данъка е по нисък). дела на баща ви ако имате (брат или сестра) е по сложно . ако ви го дари може те да предтендират ако ви го продаде е по -чисто . ако няматае братя и сестри нема проблем.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-05-28 22:11 от nradev11.
Re: Как е най-добре да се прехвърли наследен имот?
29-05-2009 - 00:10:27
nradev11 Написал:
-------------------------------------------------------
> неиния дял да се плати и да се прехвърли с
> продажба . това е неоспорима сделка. за по сигурно
> плате през банка ако ви го дари
> наследниците(неиниете наследници) може да оспорват
> така че не пишете дарение в никакъв случай(
> незвисимо че данъка е по нисък). дела на баща ви
> ако имате (брат или сестра) е по сложно . ако ви
> го дари може те да предтендират ако ви го продаде
> е по -чисто . ако няматае братя и сестри нема
> проблем.
>
>
>
> Редактирано 1 пъти, последният път 05/28/09
> 10:11PM от nradev11.

Брех, аз вече сериозно ви се наслаждавам. Наистина е редно да се ограничите в материята, в която сте компетентен.

По отношение питането- варианти много за разрешаване на така създалата се ситуация. Всичко зависи от детайлите и какво точно е желанието на страните.
Една покупко- продажба е често пъти "чиста сделка", но ако сте в брак?!? М, Радев? Ако е в брак и след време се стигне до прекратяването му?
Да не казвам, че напоследък си съветвам клиентите, след като ще има прикрита сделка, да се подсигурява продавача- за евентуално и несигурно, но възможно бъдеще.../ тук визирам бащата-собственик, не лелята/

Най- добре е за питащата, заедно със собствениците да идат на консултация при адвокат. Във форума, уви, не е възможно да получите пространна помощ. А, и в конкретния случай, дори е съмнително.
Re: Как е най-добре да се прехвърли наследен имот?
04-06-2009 - 07:58:24
Ами, както си вървиш, ако ти падне тухла отгоре? Poli_2 ? Или пък стане земетресение и целият блок ,заедно с апартамента, се срути / без застраховка/, и т.н., и т.н.

Подкрепям nradev11 тук. Покупко-продажбата е най-добрият вариант. Невъзможни са каквито и да било претенции за в бъдеще. Пито-платено.
Re: Как е най-добре да се прехвърли наследен имот?
04-06-2009 - 16:25:07
Поли мисля че след 12 сделки недвижими имоти (собствени ) имам някаква компетентност по въпроса, а за брака не е казано , но и да има брак е по -добре продажба щото само при развод ще има делба , а като се дари риска от претенции си стои. требе да се прецени спрямо конкретната ситуация кои риск е по -голям.
Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-06-04 16:29 от nradev11.
Re: Как е най-добре да се прехвърли наследен имот?
04-06-2009 - 16:28:26
general, благодаря за признанието. те адваокатите винаги усложняват нещата, щото ако кажат че е просто как да си заслужат тлъстия хонорар. ( не визирам Поли тя е изключение , щото помага в форума безвъзмездно ама какво да се прави професионално изкривяване)Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-06-05 02:35 от nradev11.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход