Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Наследници??

Публикувано от Иво 
Наследници??
27-03-2006 - 14:28:56
Съпругата ми има дете от предишен брак и две деца от настоящия ни брак.
През време на брака ни с труд и лишения закупихме 2 жилища. И двамата имаме намерение да ги оставим на двете деца от нашия брак, защото само те в момента се интересуват и полагат грижи за нас. Мислили сме да прехвърли тя своя дял и от двата апартамента на децата. Според вас чрез покупко-продажба ли е най-добре да стане това. Благодаря предварително.
naceff
Re: Наследници??
27-03-2006 - 14:51:12
Иво,
Темата е сложна и с много подводни камъни. Търсете възможности да ви консултират сериозни и надеждни юристи.

Доколкото разбирам двете жилища са придобити по време на брака и са съпружеска имуществена обност. Това поставя ограничения.

Децата по българското право имат резервирани дялове от наследството и ако дарите жилищата на другите две деца, дарението може да се оспорва в съда.

Продажбата поражда други проблеми и хипотези.

Успех,
Re: Наследници??
05-04-2006 - 22:15:31
В тази ситуация само покупко-продажба! Не може обаче да прехвърляте някакви ид.ч. тъй като имате така наречената бездялова съсобственост на имот в СИО. Запазете си право на ползване обаче smiling smiley
Re: Наследници??
30-04-2006 - 11:40:53
въпрос: как да изкарам удостоверение за наследницци за човек, на когото знам само трите имена и градът в който е живял.човекът е починал преди години, но не знам точно кога.еввентуално мога да открия само последният адрес ,на който е живял.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход