Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Предварителен договор при изплащане

Публикувано от gerry 
Предварителен договор при изплащане
10-09-2008 - 11:10:02
Здравейте, имам следната идея. Ако се разбера с познат да ми купи и изплаща жилището за няколко години, мога ли да сключа някакъв предварителен договор пред нотариус, който да поставя някакви правила на изплащане и прехвърляне, така че купувача да се чувства по-сигурен.
Има ли някакви модели и въобще има ли някакъв смисъл от това?
Re: Предварителен договор при изплащане
10-09-2008 - 12:45:57
сас това изплащане можеш да се вкараш в голем проблем.представи си каво ще стане ако минеш сделката при нотариус и му предадеш владението и тои спре да плаща.има да водиш дела цел живот. кажи му на твоя познат да вземе кредит от некоя банка и готово.
Re: Предварителен договор при изплащане
10-09-2008 - 14:44:41
Идеята ми е да сключа предварителен договор, както примерно се сключва при продажба с кредит, и там да пише - толкова пари трябва да се изплатят за еди колко си време. И след като се изплатят апартамента да се прехвърли нотариално....или няма да стане? :ami:
Но въпроса е, има ли необходимата сила този договор, ако е сключен пред нотариуср може ли да има въобще такъв ...може ли да се води като официален документ, дори ако трябва после някоя от страните нещо да изисква с него.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-09-10 14:46 от gerry.
Re: Предварителен договор при изплащане
10-09-2008 - 16:22:02
и без нотариална заверка има сила.ама си наемте адвокат да ви го напише за да не сгазите лука. и това си е предврителен договор за покупко-продажба а не за изплащане както сте го описали.
Re: Предварителен договор при изплащане
10-09-2008 - 18:21:15
След сключването на предварителен договор, Вие вероятно ще въведете във владение вашия "познат", а това става с протокол.
При това положение владелеца ползва имот, който не е негова собственост, срещу задължението да изплаща определение суми за определен период от време.
Ако обърнете внимание на горното изречение ще видите, че някой живее в чужд имот срещу задължение.....!
Ако по някакви причини задължението на владелеца не се изпълнява възниква спор.
Вие по никакъв начин не можете да заставите владелеца да освободи имота, ако няма влязло в сила съдебно решение, което да се приеме от съдия-изпълнител.
Помислете хубаво, дали искате и в бъдеще да наричате тези хора приятели, защото може да се получи така, че те да не могат да се разплащат с Вас по независещи от тях причини!
При мен подобна сага продължи 7 г. и стигна до ВКС (висш касационен съд), с след това, съдия-изпълнител си свърши работата за 1 месец.
Re: Предварителен договор при изплащане
12-09-2008 - 10:22:01
Прехвърляне на имота, писване на дължимите суми в НА и вписване на първа по ред ипотека! И вълкът сит, и агнето цяло!
Re: Предварителен договор при изплащане
12-09-2008 - 13:16:17
Тоя схема дето ти предлага medilex e много изгодна ама за твоя адвокат ,щото като спре да ти плаща ще има дело и голям хонорар за него. вместо да поемаш риска защо не го накараш да вземе кредит та риска да се поеме от банката.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-09-12 13:17 от nradev11.
Re: Предварителен договор при изплащане
12-09-2008 - 22:36:23
Ако спре да плаща, имота се изнася на публична продан и то доста бързо! Има ново ГПК, което в това отношение вече никак не жали длъжника! Извинявай nradev11, но в крайна сметка аз не те уча как да си вършиш работата, не учи и нас! В правото има едно златно правило от римско време "Който плаща зле, плаща два пъти!". Един сладур днес ми се моли цял ден да поема случая му. Защо ми се моли ли? Преди два месеца му прегледах казуса, доста тежък и сложен. Казах му цена! Каза, че е много! Казах, че цената не подлежи на промяна. Търсил си друг. Намерил го, така го намерил, че сега кашата е по-голяма е и хонорарът му вече е двоен. Понякога да спестиш пари и да слушаш хора, които нямат нужното образование и опит е много опасно!
Не искам да те обидя, надявам се ме разбираш правилно!
Re: Предварителен договор при изплащане
13-09-2008 - 03:10:48
тебе никой не те учи ,просто обяснявам на питащия кое е по изгодно за него. то има процедура да се оправи ако не му платят ама като може да я избегне защо не.вие му обяснявате как ще се води дело а аз как да направи така че да няма дело.освен това делото е свързано с разходи на пари и нерви.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-09-13 03:13 от nradev11.
Re: Предварителен договор при изплащане
13-09-2008 - 12:23:53
Няма никакво дело при ипотека - банките да не мислиш, че водят дела ако не си изплащаш вноските?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход