Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Прехвърляне на ипотека от един имот на друг?

Публикувано от kolonal 
Прехвърляне на ипотека от един имот на друг?
06-08-2008 - 13:24:59
Имам ипотека на апартамент в София към Булбанк. Решил съм да го продам и да си взема имот някъде в провинцията. Мога ли да си прехвърли ипотеката от единия имот на другия, като се има предвид, че имота, който купувам ще е поне два и половина пъти по-скъп от стойноста на ипотеката?
Re: Прехвърляне на ипотека от един имот на друг?
06-08-2008 - 21:35:35
Ипотеката следва имота. Ако имате намерение да продадете апартаментът си, самият купувач ще иска имота да е чист от тежести, в случая тежест е ипотеката. Ако купувача на свой ред също купува чрез банков кредит неговата банка ще погаси ипотечното задължение.
По скоро уточнете какъв резултат искате да постигнете? Възможно е, но зависите изцяло от волята на банката, да поискате да обезпечите вземането на банката с друга ипотека, върху друг имот, а те да освободят апартамента от ипотеката.
Re: Прехвърляне на ипотека от един имот на друг?
23-08-2008 - 13:21:32
Имотите и ипотеките да не са варена царевица - давам ти цяла, ти ми наядената, но по-голямата. Пълни глупости пишете.
Ти ако го продадеш вече няма да имаш ипотека, зашото ще си си върнал кредита. А без да си си върнал кредита пък не можеш да го продадеш. След като приключиш с единия имот и банката, иди пак за кредит и ипотекирай другия имот. Такси и ходене по мъките не се избягват, а само свеждат до възможен минимум.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход