Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

как да се установи отчуждено ли е...

Публикувано от NAYA 
как да се установи отчуждено ли е...
16-07-2008 - 14:20:37
Имам проблем с установяването на факти около покупко- продажби във времето на части от съсобствен имот - (къща + дворно място).
При различните сделки някак са изчезнали части от този имот. Собствениците на имота са известни, но няма да предоставят доброволно своите нотариалните актове за проследяване на отчуждаванията... Още повече подозирам, че някои от тях не притежанат правата, които всъщност претендират.
Бих помолила запознатите в тази област за съвет - мога ли и къде,ако е така, да се обърна, за да получа информация - да прегледам и проследя какво се е случило. Установих също така, че съществуват грешки в нотариалните актове, до които все пак имах достъп.
Благодаря предварително.
Re: как да се установи отчуждено ли е...
16-07-2008 - 17:19:28
Всъщност вземете нотариалните актове - копия от Агенция по Вписванията. Трябва да знаете само ЕГН-тата и трите им има. Ще ви излязат всички сделки, които са правили и ще може да си копирате акта, който ви е нужен. Може да са отнети части от имота при прилагане на регулация, още повече ако имота е на първа линия. Възможно е да се дължи и на факта, че има план за новообразувани имоти. Просто си трябва ровене в документите.
Re: как да се установи отчуждено ли е...
17-07-2008 - 15:02:24
Благодаря за съвета.
Няма ли някакво законово ограничение кой може да взима копия на чужди НА-ве?!?



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-07-17 15:19 от NAYA.
Re: как да се установи отчуждено ли е...
17-07-2008 - 19:21:57
По закон регистъра е публичен. smiling smiley
Копията не са заверени преписи все пак smiling smiley т.е. не са със син печат и нямат силата на оригинал (преписите имат).
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход