Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Покупка право на строеж

Публикувано от stanislav24 
Покупка право на строеж
21-06-2008 - 18:38:02
Здравейте. Дайте ми съвет какво да правя. От общината обявиха конкурс за право на строеж и искам да участвам обаче искат по 500 лв на квадрат при положение че парцел в същия район го продават на 850 лв. Верно мястото е много добро и комуникативно в Пловдив, но каква гаранция има че като построя сградата няма да ме изгонят някой ден като нямам собственост върху земята. Зададох им този въпрос в общината и ми отговориха че правото на строеж било вечно и няма как да ме изгонят и също ако съм решил след като си построя сградата съм можел да си купя УПИ-то и да доплатя разликата между това което съм дал за право на строеж защото в това УПИ ще имам сграда само аз и по закон можело само аз да купя земята.

Кажете малко повече за това право на строеж и за тази цена която му искат според вас реална ли е при положение че парцелите ги продават на 850-1000 лв ?

Re: Покупка право на строеж
03-07-2008 - 09:39:12
След като притежавате право на строеж, не е възможно да ви "изгонят" от сградата. Това е така, защото след като ви учредят право на строеж и вие изградите сградата, ще станете нейн собственик. Собственика на земята е така наречен гол собственик, тъй като трябва да се съобразява с правата ви.
Колкото до цената, пазарна икономика, Общината принципно продава на една идея по-ниски цени от пазарните.



Екип "МедиЛекс", гр.Варна



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-07-03 09:41 от medilex.
Re: Покупка право на строеж
03-07-2008 - 20:25:26
Ако земята има тежести, ще му вземат и построеното, и ще го изгонят. Зная такъв случай със софийска фирма - купува правото на строеж от друга фирма уж на чисто, междувременно се оказва, че първата фирма дължи луди данъци на НАП, срещу които е направен запор на земята. НАП сега съди втория собственик и иска да вземе земята, тъй като втората фирма естествено е продавала заедно с апартаментите и земята. Адвокати казаха, че НАП ще си получи своето на всяка цена...
Re: Покупка право на строеж
03-07-2008 - 20:27:46
И аз много харесвам градските легенди, именно за това има ред на вписване! Отделно говодим за общинска земя, а не за сделка между търговци.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход