Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

препокриване на покрив

Публикувано от petarvalchev 
препокриване на покрив
21-01-2008 - 23:28:42
Здравейте,

Наскоро си купих стара къща, чийто покрив смятам да препокрия, защото наместа капе.Дъските и гредите под керемидите са здрави, но между тях и керемидите има вар.Смятам да я изчистя, но се чудя какво да сложа между дъските и керемидите,дали да накова обикновена черна хартия, или някаква друга хидроизолация.Имам резервни керемиди от същият вид, които мога да подменям ако има счупени.

Re: препокриване на покрив
21-01-2008 - 23:31:40
voalit 3mm e nai podhodiashdo!!
Re: препокриване на покрив
22-01-2008 - 09:34:28
Първо разбери повредата от която капе. Добре си решил да махнеш варта. Хартията е за вестници. Можеш да сложиш битумна хидроизолация с посипка (известна също, като воалит), върху нея летви и керемидите, а замазани с варо-циментова смес само капаците по билото. Остави обаче отнякъде да се проветрява подпокривното пространство. Топлоизолация няма ли да има по този покрив?
Re: препокриване на покрив
31-01-2008 - 17:00:43
Наистина ли воалита с посипка е по-добър когато се слага под керемидите?

Наистина ли дебелината 3мм е най- добрата? Защо не 2мм. или 4,5мм. ?
Re: препокриване на покрив
31-01-2008 - 18:57:03
Воалита се слага най масово. Може би за тази цел е най доброто като съотношение цена качество.
Не е задължително да е 3мм, може и 2. 4.5 вече е дебел за тази цел. Все пак отгоре ще има още една хидроизолация.
Re: препокриване на покрив
31-01-2008 - 19:56:12
Посипката не е задължителна в случая. Тя се слага единствено за да предпази битума от вредните за него ултравиолетови слънчеви лъчи. Щом ще има керемиди, той ще е на сянка и няма нужда от посипка, но все пак ако се прокрадне някой слънчев лъч...
Re: препокриване на покрив
31-01-2008 - 21:16:55
Ако правилно съм разбрал - при разлика в цените от 36 ст/кв.м. между воалит 3,5 с пясък и воалит 3,0 без посипка, изборът трябва да бъде първия вариант.

Или бъркам нещо?

Re: препокриване на покрив
31-01-2008 - 21:20:35
Конкретни цени и продукти не мога да коментирам. Относно обща информация за технологията мисля, че се изказахме.
Re: препокриване на покрив
07-02-2008 - 18:34:35
Воалит сладат, защото пишман майсторите само това знаят и само това повтарят. Що не препоръчате на човека да си удари един асфалт на покрива....ефекта ще е същия. Малко ще му е трудно да качи валяка ама пък ще е равно и готино...!!!
Искам някой от вас - гении в строителството да ми обясни, как може да се счита един продукт от битум (отпадъчния материал при преработката на нефт) да е добър материал за покрив. Нали има керемиди отгоре няма да го пече слънце....- добре бе, кажете ми като навън е 45 С лятото, какво се случва с въпросния Воалит отдолу? А зимата като е -15???? Допълнително това е абсолютно запечатващ материал, който не пропуска грам пара да излезе от покрива и поради това под него се образува конденз, който започва да скапва гредите и така им помага супер да си изгният бързо и безвъзвратно. Второ това тежи и чувствително увеличава тежестта на покрива върху гредите, които както казахме вече ще изгният и покрива още по-бързо ще пропадне.
Абе, някои от вас Герои, чувал ли е за Полипропиленова, хидроизолационна, паропропусклива и водонепропусклива мембрана известна, като покривна полипропиленова мембрана? Знаете ли, че тежи 100 - 150 г/м2? Знаете ли, че пропуска парата от къщата да излиза навън и не пропуска вода попаднала под керемидите да влезе надолу към покривното пространство? Знаете ли, че цената на покривните мембрани е по-ниска от на Воалита? Знаете ли, че по белия свят никой не слага битум на покрива - и видяхте ли оня ден как в София горя битумен покрив? Чудя ви се как може да няма грам мисъл и грам интерес да се научат основни неща за строителните системи!!!!??? Едно си баба знае едно си бае....
А, че и с посипка.....сериозна работа е това посипката...!!!! Какво ще пази тази посипка бе момци, под керемидите? Защо карате човека да си дава парите за простотии бе?! Давайте в същия дух, майстори! Що бе на калта, какво не и харесвате? К'во хубаво си седи под керемидите......А сетих се -Воалит....модерна работа....европейска .....само къде в цяла Европа, само в България още има гении да го използват. Но всекиму това, което му се полага. Успех на всички! Да живее Нефтохима и битум, много битум да има!!!!
:} :}
Re: препокриване на покрив
07-02-2008 - 23:43:46
ZDR!!!!gledam 4e ojesto4eno se spori kak da se prepokrie pokriva.Az na skoro si remontirah pokriva, napravih edno pretyrsvane,za6tto mi kape6e mnogo.Maistorite za 3 dni mi napraviha pokrivi kato nov i mi izleze okolo 1300lw smaterialite ot maistorite.Ako jelaete da se svurjete s tqh tel:0894233369-Maistor Miro
Povqrvaite nqma da syjelqvate!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход