Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Влага под паркета?

Публикувано от zestate 
Влага под паркета?
08-01-2008 - 13:48:50
Преди около седмица (по празниците за лош късмет ) в къщи е изпуснала една от връзките на мивка. Водопровада в тая част е от тръба с алуминиева вложка (не ме питайте защо) и фитинг - петичка. От там естествено сълзенето се е пренесло по празното място между гофрирания маркуч и тръбата. Текло е бог знае колко време поне 2 денонощия. Вероятно гофрето е спукано някъде из замазката (логично) от там се е намокрила и замазката от там и паркета (тип дюшеме, лепен) се наддигна с около сантиметър ... на около 2 метра от трасето на тръбата.
Чудя се дали да не разпробия с една широка бургия върха на наддигнатата част и с помощта на пистолет за горещ въздух или печка-духалка с подходяща фуния и въздуховод (маркуч) да опитам да го вкарам на "болното място". Странно ми е зашо на 2 метра от тръбопровода е избил теча... може би защото точно там паркетинчетата не ас били добре залепени и са поддали ... През дупката после ще вкарам обилно лепило и отгоре с една декоративна тапичка или нещо подобно...Някой може ли да даде идея?
Re: Влага под паркета?
08-01-2008 - 14:29:33
Преди 2 години и на мен ми замръзнаха два радиатора,в апартамент,който не използвам.Познай от първия път-същата работа с паркета.В едната стая беше като Хималаите/спалнята се беще наклонила чак,а в другата нещата бяха като при теб 3-4 см.Виках 5-6 специалиста и всичките бяха единодушни,4е "Хималаите" не може и Господ да ги изравни както ми се искаше,затова слойих нов паркет там.Другата
стая шансове.правих следното:Пробих няколко дупки ф-12 и със всякакви уреди/печки,сешуари,духалки и кв ли не/ изсуших/така си мисля влагата.Паркета не си дойде на мястото.... smoking smiley :g: После сложих върху надигнатото всевъзмони тежести/менгемета,релси,щанги,камъни и тем подобни/,оставих една духалка да бачка и така няколко дни!Паркета слегна :} Наблъсках го със Ц300/през дупките с помпа/отвсякъде и пак с тежестите и духалката и пак няколко дни!Сега е добре и си мисля,че това е последното място да се надигне паркета/да не дава Господ/.Дупките ги запълнихсъс същия материал/изрязах тапи/.Ако ми дойдеш на гости-няма да ги забележиш,ако не знаеш.Старият паркет,гори прекрасно в парното..... :g:
Re: Влага под паркета?
08-01-2008 - 14:35:24
И аз за това си мисля.
При мен се касае за около 2 метра между 2 паркетини. Паркета е от бамбук. Представям си ако беше дъб или бук...
Когато стоваря отгоре 115 -те си килограма се прибира. Наддигнало е около сантиметър - сантиметър и половина.
Re: Влага под паркета?
08-01-2008 - 15:31:20
Нямам си на идея бамбука каква твърдост има/мисля си,че е меко дърво/, а и не знам при такав проблм какъв паркет е по-удачно и възможно да го "изправиш"...!?Моят беше дъбов,е още такъв в едната стая... winking smiley Оптимист съм,4е ще го прибереш,щом е токова малко.При мен,нали ти казах,надигнатото беше 3-4 см,2 на 3 метра поне!
Re: Влага под паркета?
08-01-2008 - 15:48:33
Доста е твърд. Като желязо.
Re: Влага под паркета?
09-01-2008 - 10:12:29
zestate,
а как се държи бамбука като подова настилка, на какво натоварване го подлагаш (нямам предвид на тегло smiling smiley ), в сравнение с буковия/дъбовия паркет - като топлинка, в какви помещения разчиташ на него?
Харесвами, но на този етап само на визия smiling smiley
Re: Влага под паркета?
09-01-2008 - 10:35:10
Като твърдост и устойчивост на драскотини е страхотен.
Другите предимства - няма циклене и лакиране са ясни.
Re: Влага под паркета?
09-01-2008 - 11:21:56
Хм, звучи добре, остава и цената малко да му "пипнат" smiling smiley
А, как се обработва, ако се получи някакво нараняване, от местене на някаква мебел, например, имаш ли представа?
Re: Влага под паркета?
09-01-2008 - 15:12:51
Няма нужда от обработка.
Той си е готов.
Драскотините не се виждат.
Re: Влага под паркета?
09-01-2008 - 15:53:21
Благодаря ти и успех в разрешаването на проблема!

П.П. Моля те, и да не пропуснеш да споделиш как се е справил (бамбука) с водната "атака"!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход