Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Никoй не може....

Публикувано от boyaneca 
Никoй не може....
27-11-2007 - 11:24:40
Цените по форумите за грубо стойтелство варират от 150 до 250 Еуро м2. но не е така.Нашия magazin от 45м2 само за грубо строителство до горната плоча ни излезна 350 Еуро м2,отделно си платих копането,шахтата,железата,тухлите и дъските (греди).
Кой знае още колко трябват и за хидроизолацията, изолацията,обратен насип,терасиране,довършителни работи и др.
Трудно се намира свестна фирма ако има такава

SHL
Re: Никoй не може....
27-11-2007 - 14:10:18
boyaneca Написал:
-------------------------------------------------------
> Цените по форумите за грубо стойтелство варират от
> 150 до 250 Еуро м2. но не е така.Нашия magazin от
> 45м2 само за грубо строителство до горната плоча
> ни излезна 350 Еуро м2,отделно си платих
> копането,шахтата,железата,тухлите и дъските
> (греди).
> Кой знае още колко трябват и за хидроизолацията,
> изолацията,обратен насип,терасиране,довършителни
> работи и др.
> Трудно се намира свестна фирма ако има такава
>
>
А бе хора, вие за договор чували ли сте? Наемате си легитимна фирма и подписвате ясен договор в който крайната цена си е КРАЙНА ЦЕНА без каквито и да е изменения ! Много хора се лъжат по първоначално ниските цени подадени им от бригади. Впоследствие винаги почват да излизат допълнителни разходи. Не се лъжете по това. Правете си договор с ясни и регламентирани цени за да нямате проблеми.



SHL - Строителство и ремонт

[www.bgremonti.com]

[www.otpushvane.com]

[www.dom.start.bg]
Re: Никoй не може....
27-11-2007 - 15:15:48
Когато си наехме фирмата те казаха че ще направиме договор и така когато завършиха обекта останах без договор.Сега искам от тази фирма протокол за акт 14,отговор няма.
Но вече си научих урока
SHL
Re: Никoй не може....
27-11-2007 - 18:54:58
За съжаление си научил урока по трудния начин. Договор подписвай в деня на започването или преди това. Направи си труда да вземеш данните на фирмата преди да подпишеш и я провери дали е легитимна ! Ако по някъкъв начин не ти се дава достъп до тези данни, значи нещо не е наред! От януари месец, вече за всички, които искат да си направят къща ще бъде доста по лесно. Закона за строителите вече работи. Регистъра за строителни фирми е абсолютно задължителен и ако фирмата не членува вътре, значи само едно - не се занимавай с нея. Въпроса се състои и в друго: хората сами попадат в подобни ситуации, само и само да им излезе по-евтино, обаче почти винаги излиза по скъпо... Легитимна фирма трудно може да ви изпързаля. Ако се опита си има власти, които да се занимават с нея. И забележи, че говоря за фирми, а коментарът относно сам майстор или бригада е излишен. На човек или група от хора на които им нямаш данните или не знаеш нищо за тях, как ще им имаш доверие, камо ли за пари в аванс....? Тука малко се отклоних от твойта тема, но това си е общ проблем на обществото ни към строителите. Наемаме всякакви, само да са евтини и за друго не мислим. Ако не съм прав, нямаше да е пълно с хора, които да се оплакват от майстори. След като у нас има почва да виреят некомпетентни майстори и те са в изобилие, значи въпроса си е на обществото ! Нашето общество толерира преди всичко евтината работна ръка. Ами че прочетете в този или друг форум, всеки търси евтин майстор. При това положение, няма как да се избегнат фалове от рода на "Напукаха се стените" или "Паднаха ми плочките" или "Тоя си остави ръцете".
Боянец, твоя проблем е от друго естество, защото си дал маса пари, а ще даваш и още, но е сходен с общия проблем в строителството в момента - евтина работна ръка и лошо качество на работата.

SHL - Строителство и ремонт

[www.bgremonti.com]

[www.otpushvane.com]

[www.dom.start.bg]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-11-27 18:57 от SHL.
Re: Никoй не може....
27-11-2007 - 20:29:54
Легитимна фирма трудно може да ви изпързаля. Ако се опита си има власти, които да се занимават с нея.


Има власти- има трънки, ти къде живееш бе човек какви си ги въобразяваш, точно за това че няма контрол хората опитват сами да се спасяват, за съжаление не винаги филма свършва щастливо. Съболезнования на автора на темата, на следващите етапи бъди по-внимателен, може да се случи на всеки ! eye popping smiley
Re: Никoй не може....
27-11-2007 - 23:02:10
Дълги години живеехме в САЩ и не знаех много за законите и предимсвата.Не че търсех евтина работна ръка а бързах да намеря фирма преди да дойде Зимата.Вместо да ми построят за 3 седмици както те казаха го направиха за 2 .1/2 Месеца и причината е било в мен че непрукъснато им правя забележкиТози форум го открих преди 3 дена.Много съжалявам че не го потърсих този форум по рано,междувременно много се радвам че тука има много полезни информации.Занапред преди да направя нещо,първо ще попитам тука във форума
Имаме готови планове и разрешително за сртоез на 2 къщи,но за това когато дойде времето
Благодаря
SHL
Re: Никoй не може....
27-11-2007 - 23:38:35
boyaneca Написал:
-------------------------------------------------------
> Дълги години живеехме в САЩ и не знаех много за
> законите и предимсвата.Не че търсех евтина работна
> ръка а бързах да намеря фирма преди да дойде
> Зимата.Вместо да ми построят за 3 седмици както те
> казаха го направиха за 2 .1/2 Месеца и причината е
> било в мен че непрукъснато им правя забележкиТози
> форум го открих преди 3 дена.Много съжалявам че не
> го потърсих този форум по рано,междувременно много
> се радвам че тука има много полезни
> информации.Занапред преди да направя нещо,първо ще
> попитам тука във форума
> Имаме готови планове и разрешително за сртоез на 2
> къщи,но за това когато дойде времето
> Благодаря
>

Виж и този форум: Направи сам - има какво да се види и прочете, полезен е. Успехи smiling smiley

SHL - Строителство и ремонт

[www.bgremonti.com]

[www.otpushvane.com]

[www.dom.start.bg]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-11-27 23:39 от SHL.
Re: Никoй не може....
28-11-2007 - 15:02:24
Без значение дали става въпрос за фирма или бригада ВИНАГИ ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ Е ЗАПЛАЩАНЕТО!

И аз се уморих да повтарям че грубо строителство с калкулиран разход от 20 лева/м2 на етаж застроена площ за труда е катастрофален. Всъщност, резултата е точно такав - за 20 лева!

В момента започвам довършителни на такава къща. Въпреки че имаме уговорка за измазване с турбозол, ако човека трябва да си плати достигащия на някои места 6-7 и нагоре см материал за измазване на кнауф.. не е истина.

Иначе им е купувал материали, хидрофобен шпертплат, изобщо каквото са поискали.. направо ми е чудно голямо старание е вложено за да се направи толкова криво. confused smiley

Като че ли не знаем че грубия строеж е най ниското перо като себестойност.

И качественото грубо строителство е предпоставка за ниски разходи после по довършителните.

Като сме скъпи на триците и евтини на брашното... Тоя филм - хубаво и евтино - спряха да го прожектират от времето на соца...

Abu
Re: Никoй не може....
28-11-2007 - 17:55:26
И аз не вярвам на "хубаво и евтино" и досега не съм коментирал цени, защото не съм имал много достоверни наблюдения. Е, сега имам - край Варна до Свободния, 3 етажа плюс сутерен на 120 м2 само на бетон и четворки с покривна плоча и хидроизолация са точно 100 евро/м2. Прокарани са ВиК и Ел инсталациите. По качество, сравнено с това, което виждам из града като ново строителство, си е направо идеално...
Re: Никoй не може....
28-11-2007 - 22:51:38
Aми да - защото е и реална цената!

Всичко хубаво и качествено струва пари!

Все още се чудя и на клиенти и на колеги... ето ви малко цитати:

"Кви са тия 8 лева за турбозол дето ги искаш за труд бе... Аз съм намерил за 3 лв едни цигани да ми измажат други за 4 ще ми шпакловат... а и материала е по евтин, вар от възела, обикновенн гипс за без пари" - това е реплика на човек с къща 400 квадрата РЗП въшлив от пари.

"Кви са тия 11 лева за замазка ( с вибромастар и метални майки)...пак репликата за циганите..."

Резултата: всичко в гипсокартон отгоре въху произведението на циганите. То си беше точно за 3 кв мазилка и за 4 шпакловка. А на пода - саморазливна на всякъде.

Еми това е - евтиното винаги е скъпо и се плаща двойно.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход