Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ограда

Публикувано от Korely 
ограда
18-10-2007 - 09:06:43
Здравейте,
предстои ми изграждане на ограда висока 2.20м , плътна.Смятам да използувам бетонни тухли и изливане на бетонни колони и пояс.
Моля за съвет колко пари да си приготвя за метър?Благодаря предварително!
SHL
Re: ограда
18-10-2007 - 14:50:49
Цената е почти, като за груб строеж - около 80-100-120 euro/m2. Имаш копаене, изгражданене основи, армиране и наливане, следва изграждане кофраж и армировка за необходимата височина на бетонния пояс на оградата ( от 20 до 60 см. ), като се оставят и фусове за колоните. Следва зидарията, а след нея армиране и кофраж на колоните с последващо наливане. Важно е да се знае как е възможно да се налива - на ръка или с помпа ! После се правят шапките на колоните и следва измазването на стените между тях. Цените са различни, заради липсата на оглед на мястото и неговата специфика. Може да има и допълнителна работа по изсичане на дървета и храсти на пътя на оградата. Има ли ток на обекта? Ако няма ще се ползва генератор, което оскъпява. Има ли охрана или човек, който да живее там за да пази машините и материала. Важно е и къде се намира обекта, какъв е достъпа до него за бетоновоз или багер. Къде ще нощуват работниците ако идват от далече. Отдалеченоста на обекта влияе и върху разходите за транспорт на материалите. Изхвърлянето на строителен отпадък или земна маса, също е перо което влиза в цената. Ако терена е с наклон работата се оскъпява. Ако терена е скалист - също. Има много пера по работата за една ограда от този тип, които се уточняват на място. Така че приеми за средна цената от 100euro/m2. В тази цена влизат труд на хората, материали, доставка ( транспорт ) и разтоварване, както и евентуални разходи за транспорт и храна на работниците. Предвиждат се също и допълнителни ( непредвидени ) разходи, които ги има задължително.
Дано съм бил полезен - успех smiling smiley

SHL - Строителство и ремонт

[www.bgremonti.com]

[www.otpushvane.com]

[www.dom.start.bg]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-10-18 14:53 от SHL.
Re: ограда
19-10-2007 - 09:26:10
Благодаря SHL , много полезна информация за мен !
Re: ограда
19-10-2007 - 11:41:05

Браво бе Korely

И му благодариш на тоя за полезната ??? инфо вместо да го посъветваш да си завре 100-те евро на едно място.....барабар с майсторската си тапия (ако изобщо има )

Ето ти наистина полезна справка:

Миналия Октомври на вилата - за 3 дена с баща ми и брат ми изкопахме ,армирахме и
кофражираме основите на 70 м ограда. На 4-я ден дойде бетон-помпата и ги заляхме
Терена е наклонен, за което SHL и 120 Евро ще ти вземе.
След това за 1200 лева 2 цигани иззидаха всичко с бетонни блок4ета до 2.10 м. височина включително и изляха 15 колонки и сложиха шапки навсякъде.

Общата сметка эа почти 150 м2 ограда излезе 5240 лева, което си е 35 лв/м2 или 18 Евро/м2. Това е.

Пък ако искаш SHL да ти одере кожата - решението си е твое.
Re: ограда
19-10-2007 - 11:51:39
Чакай малко...120 евро,ама кат гледам фирма.Аз като го видях напрао се изциклих,тъйкато и на нас ни предстои направата на такава ограда.
Все пак трябва да има за шефа,за джипа,за надница на майсторите.
Сега ако каже,че 120 евро му е само труда евала.
Re: ограда
19-10-2007 - 12:59:27
Защо се впрягате, докато има кой да дава се намира кой да вземе, не е ли така? Кой строи - обикновено са хора, които иматт друг бизнес и печелят от него достатъчно, за да си платят масрафа, факт е че много се строи, факт е, че, че няма или са кът читавите майстори... И аз мога да лепя плочки, да боядисвам, да зидам Итонг, стъклени тухли, подово, какво ли не съм си направил сам там където живея, но тогава имах повече време, сега цяло лято се каня да налепя плочките на терасата, след като намерих време само за замазките и топло и хидроизолацията (видях в списъка, че съм си спестил около 400 лв с моята квадратура) Ама за плочите не ми остана време - е , викнах един познат майстор и си платих уж 15 лв/квадрат, ама като сложиш и 10 лв/лин метър за фриз, та пак си дойде цифра...
Само за скелето си плащам на месец и като имам време си кова сачака и си боядисвам гредите - малко още ми остана, иначе ми искаха майка си и баща си..
Това е положението - като не ни харесва - копаме сами, ако щем.
Няма евтино и качествено, поне не в София. В най-добрия случай има скъпо и качесвено, но трагедията е, че все по-често има скъпо и некачествено, е това е проблемът....
Прочее утре в Практикер има от 11 до 16 ч. демонстрация "Как се лепят плочки" Ако някой иска да спести 20 кинта на квадрат може да иде да се пробва. Твърдя, че не е голяма философия за средно сръчен и средно умел човек...
А за ограда наистина такива цени искат фирмите, ъова е пазарът. Ако не ти харесва - почвай сам. Аз от едната страна съм почти готов, другата - живот и здраве напролет...
Re: ограда
20-10-2007 - 11:44:46
Petar , благодаря защото всяка информация е полезна за мен.Аз нямам време и възможност да копая сам , но смятам да платя на фирмата толкова колкото и на теб ти е легнало.
Re: ограда
21-10-2007 - 19:52:43
Това 100 евра май като го разбиеш идва колкото материал толкова и труд ! Ей не се наядоха строителните фирми!
SHL
Re: ограда
22-10-2007 - 00:06:32
Абе хора, какво се кахърите за тия цени ?! Като не ви харесва или търсите по евтина фирма или сам майстор или вие си го правите сами ! Не е проблем за хора, като Petar да си го направят. Ама така както му е излязло на него 5240 лева, ако тръгне да го прави по поръчка на друг, колко ли ще излезе ? Може би Петре ще кажеш че 2000 -3000 лева печалба ще ти стигнат ? Ами да и на мен ще ми бъдат предостатъчно ! Само дето, ако това ти е професия, трябва да купиш и машини необходими за тая работа. Трябва да купиш и инвентара, зашото никой клиент няма в двора си 200-300 квадрата платна. Най-евтиното платно е 50 лева... Ако не го купиш ще ти се наложи под наем да взимаш. Е аз съм малка фирма и разполагам с кофражен инвентар за около 25000 лева и всичките тези пари съм ги изкарал с пот на челото. Всичко изкарано се вкарваше в машини ! Най-накрая взех и заем и пак купих машини. Освен заплати на работниците си плащам и всички прилежащи осигуровки и застраховки. На наемните майстори се плаща на изкарано, което не е малко. Кажи ми Петре, ако отидеш на обект, който е гола поляна, как ще подсигуриш безопасноста на машини и материал...?!! И най-накрая Петре ти го правиш за себе си и ако сбъркаш някъде, няма да си гониш сам гарес, я. А ако аз сбъркам или работата е некачествена най-малкото не получавам част от парите си. Та Петре, как мислиш ако вкараш толкова пари в машини и инвентар и после започнат да ти се събират по 100-200 лева на месец подръжка, колко ли пари би поискал от своя човек за да му свършиш работа ? Е, да лесно е да се пише, че тоя и оня са скъпчии, а как са стигнали до тук и какво предлагат в замяна на парите ти, никои не мисли ? Ще ти кажа и още нещо: Аз не работя за да се изхранвам, да имам да платя сметките си и да събера за една почивка на море ! Аз работя за да печеля, да живея добре и да подсигуря по-спокойно бъдеще за детето си. Мисля, че всяко човешко същество се стреми към това, само дето, някой не намират пътя !
В заключение ще кажа, че хората които могат да си направят сами даден ремонт, като Петър са малко. Повечето не могат или нямат нужното за това време, но пък имат пари и си наемат фирми или бригади. Противоречието тук е, че хора, които мислят, че могат и разбират от строителство и с това си изкарват парите са твърде много. Едно е да си работиш в собствената къща, друго е да плащат за работата ти - тогава и изискват !

SHL - Строителство и ремонт

[www.bgremonti.com]

[www.otpushvane.com]

[www.dom.start.bg]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-10-22 00:12 от SHL.
Re: ограда
31-10-2007 - 14:36:09
Към SHL
Сериозна фирма сте, браво!
Едва ли ще мога да си ви позволя, но е впечатляващо как сте се оборудвали с машини и инструменти!Естествено , че това струва пари, но все пак, някои цени звучат доста....как да кажа....високи. Но няма лошо, има хора с пари, така че успех!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход