Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Външна облицовка с Гранитогрес ?

Публикувано от Petar 
Външна облицовка с Гранитогрес ?
13-09-2007 - 16:16:43
От немай къде взех да обмислям и тоя вариант....

Полу4их оферта от Caparol за топлоизолационната им система Capatect Basic line.
Дотука добре - долу горе приемливо - около 20 лева/м2 идва с вси4ки материали за ЕPS 7 cm (без финишно покритие).

Oба4е офертата им за цокълни облицовъ4ни тухли4ки Мeldorfer направо "уби коня" - 75 лева/м2 без ДДС !!! ( и без лепилото)

Има добър избор на Гранитогрес на пазара сега, с дебелина до 1 см дори, някои с много добра имитация на естествен камък.

Въпроса е доколко е приложим за външни условия ? Става дума за Цокъл, не за пътеки.

Та - ако някой има опит с гранитогрес - нека сподели
Re: Външна облицовка с Гранитогрес ?
13-09-2007 - 16:26:48
Има си гранитогрес за отвън, ние имаме в офиса една голяма открита тераса 220 м2, облицована отдолу и по цокъла с гранитогрес, като са използвани изцяло и само продукти на Ардекс (хидроизолационна лента, хидроизолация 8+9 със стъклофибърна мрежа, X7G лепило, фуга и силикони по ъглите), 4 години е вече, нямаме оплаквания. Но си зависи на 50% от този който ти го прави.
Re: Външна облицовка с Гранитогрес ?
13-09-2007 - 16:53:19
слагам в момента камък

Травертин е, на 42 лв/кв. за полагането плащам още 35. Лепят с Теракол Флекс.
Това е варовик, пие вода и иска запечатка за външно, но отдолу е ХПС с два пласта шпакловка и твърдят, че няма да има проблем с влага.
За цокъл може да ползваш китайски гранит - около 40 лв. е квадрата, но ако намериш добър гранитогрес той ще е по-евтин а ще върши работа, но е по-тънък, ако това не те притеснява. Иначе аз имам в къщи на една от откритите тераси мразоустойчив, с фуга на Сика е полаган и съм доволен, само зимата е пързалка, но там не се излиза, смо за да се почисти. На другата е мозаечни плочи, там няма грижи, не са полирани като греса.
При това гранитигреса не иска мрежа за полагането му, а камъкът без мрежа не става,което пък преедполага по-голям разход на лепило - мрежата е 3 лв/лв. дюбелите са перо, лепилото върви по 5-6 кг на квадрат, скъпо е.
Re: Външна облицовка с Гранитогрес ?
13-09-2007 - 18:57:07
За лепене на камък по фасада ползвам само Ардекс. Не е достатъчно лепилото само да е флексово, а е важно и как високата алкалност действа на камъка и други подробности, на които от Ардекс са обърнали голямо внимание.
За запечатването на камъка или казано по-иначе импрегниране с цел получаване на хидрофобност ползвам Disbon 450 на Caparol. С него съм намазал всичко което е видим камък, бетон или каквато и да е повърхност на минерална основа. Водата се пързаля чак.
Гранитогрес на фасада - май да ама върху XPS. Аз не бих си сложил!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход