Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

някой, който вече има сглобяема къща

Публикувано от vavy 
Re: някой, който вече има сглобяема къща
28-09-2007 - 17:21:33
Незнам дали тук е мястото и темата, но имам едно чудене...поредното! Питането ми е към тези от вас, които вече са поръчвали проект за сглобяема къща... Защото днес отново водих неуспешни разговори с моята фирма. Казусът е следният: Подписах договор на 30.06.2007 за готов типов проект РЗП 140 кв.м. Срокът за проекта по договор беше 1 месец. След закъснение от 2 седмици (!!!което е твърде незначително, защото всеки е натоварен) и обаждане ОТ МОЯ СТРАНА получих проект за 170 кв.м.?! и различно от договореното разпределение. След още един месец он-лайн комуникация (защото, незнайно защо фирмата отклонява личните срещи?!) получихме втори проект, който почти не се различаваше от първия. Най-накрая със съпруга ми кандисахме и се съгласихме от 140 кв.м. до доплатим за 150 и от тогава ни вест, ни кост.... Така станаха 3 месеца от крайниа срок по договор, но нищо на лице... Както всички тук съветват, непркъснато се интересуваме и четем, та накрая сами си изтеглихме програма и си начертахме всичко. Изпратихме го на фирмата, но пак никакъв отговор. Нито, че може, нито че не може. Контактувам директно с управителя, който винаги е на път и винаги казва "Ей, сега ще се обадя на архитекта, да видя какво става" и така и не пожела да ни срещне с този архитект. ВЪПРОСЪТ МИ Е: НИЕ ЛИ СМЕ ПАРАНОИЦИ И СИ МИСЛИМ, ЧЕ 3 МЕСЕЦА ПОРЕСРОЧВАНЕ СА МНОГО И ЧЕ ИМА НЕЩО НЕРЕДНО или това е нормална практика.... Извинявам се за словоизлянията си... но...
И НАКРАЯ... НЕ Е ЛОШО НЯКОЙ, КОЙТО Е ДОВОЛЕН ОТ КОНКРЕТНА ФИРМА ДА СПОДЕЛИ, защото определено се замиалям за смяна на поръчката..
Re: някой, който вече има сглобяема къща
28-09-2007 - 18:05:54
Ами за мен лично 3 месеца са си сериозно време да не говорим че това е 100% закъснение тогава когато договора ти е за 3 месеца за построяване за цялата къща.
И това в началото - мисля, че трябва да имаш сериозен разговор с тях.
Re: някой, който вече има сглобяема къща
28-09-2007 - 18:22:42
avatar
vavy Написал:
-------------------------------------------------------
> Незнам дали тук е мястото и темата, но имам едно
> чудене...поредното! Питането ми е към тези от вас,
> които вече са поръчвали проект за сглобяема
> къща... Защото днес отново водих неуспешни
> разговори с моята фирма. Казусът е следният:
> Подписах договор на 30.06.2007 за готов типов
> проект РЗП 140 кв.м. Срокът за проекта по договор
> беше 1 месец. След закъснение от 2 седмици
> (!!!което е твърде незначително, защото всеки е
> натоварен) и обаждане ОТ МОЯ СТРАНА получих проект
> за 170 кв.м.?! и различно от договореното
> разпределение. След още един месец он-лайн
> комуникация (защото, незнайно защо фирмата
> отклонява личните срещи?!) получихме втори проект,
> който почти не се различаваше от първия.
> Най-накрая със съпруга ми кандисахме и се
> съгласихме от 140 кв.м. до доплатим за 150 и от
> тогава ни вест, ни кост.... Така станаха 3 месеца
> от крайниа срок по договор, но нищо на лице...
> Както всички тук съветват, непркъснато се
> интересуваме и четем, та накрая сами си изтеглихме
> програма и си начертахме всичко. Изпратихме го на
> фирмата, но пак никакъв отговор. Нито, че може,
> нито че не може. Контактувам директно с
> управителя, който винаги е на път и винаги казва
> "Ей, сега ще се обадя на архитекта, да видя какво
> става" и така и не пожела да ни срещне с този
> архитект. ВЪПРОСЪТ МИ Е: НИЕ ЛИ СМЕ ПАРАНОИЦИ И СИ
> МИСЛИМ, ЧЕ 3 МЕСЕЦА ПОРЕСРОЧВАНЕ СА МНОГО И ЧЕ ИМА
> НЕЩО НЕРЕДНО или това е нормална практика....
> Извинявам се за словоизлянията си... но...
> И НАКРАЯ... НЕ Е ЛОШО НЯКОЙ, КОЙТО Е ДОВОЛЕН ОТ
> КОНКРЕТНА ФИРМА ДА СПОДЕЛИ, защото определено се
> замиалям за смяна на поръчката..


Това,което пишеш съвсем не е параноично,а силно обезпокоително.Тази фирма има ли седалище и ти ходил ли си там?Имаш ли договор черно на бяло с клаузи за неустойка при забава?
Какъв % от крайната цена сте им платили?
Какъв документ за платената сума имате?
Няма да питам повече,че ме хваща яд на такава наивност,но задайте си ги вие въпросите,за да не ви завлекат..........
Re: някой, който вече има сглобяема къща
28-09-2007 - 19:35:51
Kамелия, благодаря ти за вниманието... Ето как стоят нещата. Седалище имат и сме ходили 2 пъти там след уговорена среща, защото иначе са в движение?! А в офиса има само секретарката, която винаги казва: "Обадете се на управителя".
Имаме договор, има и клаузи за неустойка (по 2% на просрочен ден, но не повече от 10% от общата стойност на къщата). Платили сме 20 % от общата стойност по банков път и отделно имаме фактура. В началото всичко беше наред, спазили сме всички предпазни мерки, целият проблем е ЗАКЪСНЕНИЕТО... и най-добрата причина би била ако това е нова, неопитна фирма, взела накуп много поръчки, без да предвиди как ще се справи... За другото не ми се мисли... имаме всички документи, но какво от това... Понякога дори закона да е на твоя страйна и да си спазил всичко си безсилен пред някои обстоятелства... Затова исках просто да знам колко време е необходимо за такъв проект и наистина ли за една промна, напр. 1 м. на вратата вдясно трябват 10 дни? Когато вие споделяте мнението си, ние ще знаем какво е нормално да изискаме...защото четем непркаснато договора и закона, но това не променя нещата, уви...
inj
Re: някой, който вече има сглобяема къща
28-09-2007 - 20:27:26
Явно са некоректни. Един проект с почване от нулата, с 3 идейни фази + техническите проекти на всички специалности се прави за месец, месец и половина. В това време влиза и геодезията (трасировъчен план, тахиметрия и вертикална планировка) и геологията, както и работните чертежи за производството. Кой ще узаконява проекта в общината? Вие или те? Те всички проекти ли подготвят или не?

e-mail: inj@injener.net
ICQ: 46741990
Re: някой, който вече има сглобяема къща
29-09-2007 - 04:06:13
Като се има предвид, че на сайта им няма снимка на нито една завършена къща (освен на един гараж) нещата са повече от обезпокоителни.

Това "по 2% на просрочен ден, но не повече от 10% от общата стойност на къщата" би било добре да сте го гледали по добре ако беше до 50% или повече от стойността на къщата, щяха да са се размърдали до сега. Което е добре да имам предвид и аз в такива случаи, като тръгна да подписвам договори.
Re: някой, който вече има сглобяема къща
02-10-2007 - 18:24:31
В един друг форум точно управителя на тази фирма расправяше колко е коректна ...
За съжаление ненамерих къде беше :-(. Може да бъркам 2ч тарсих в гоогле и него намерих къде е.!




Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-10-02 21:45 от g_aleksiev.
Re: някой, който вече има сглобяема къща
02-10-2007 - 21:34:17
Честно казано - нямам думи! Или по-точно - изморих се още на етап "проект". Все още проекта ми не е готов! Все още водя безконечни и до нищо не водещи ТЕЛЕФОННИ разговори. Когато се държиш възпитано - те вземат за балък и сигурно се надяват накрая да ни писне, да вдигнем ръце и да кажем ОК на нещо, което изобщо не е нашия проект, който първоначално поръчахме (при това готов!). Когато станеш по-остър и критичен се сърдят и мълчат?! Абсолютен параграф 22!!! Днес отново поискахме среща, за да седнем очи в очи и да се разберем и отново ни беше изпратен някакъв техен вариант за замазване на очите... И октомври ще си мине и дори не сме започнали, камо ли да сме готови, както беше по първоначални планове... На абсолютен кръстопът сме! Ако се откажем дали въобще ще ни върнат парите (и дали ще са всички) и къде посред зима да търсим друга фирма... Направо могат да те побъркат...
Re: някой, който вече има сглобяема къща
02-10-2007 - 22:23:16
Vavy прати им линк към тази тема, да видят как губят потенциални клиенти и как името им в нета ще остане черно завинаги.

Преди всреме една фирма в IT сферата не си изпълни един договор за плащане на едни пари. Веднага пострадалите гръмнаха по нета, по форуми, по блогове навсякъде, на първо място в Гугъл заедно с името на фирмата излизаха и бъкиите които бяха направили и авторитета им се съсипа.

Като видяха какво става веднага преведоха парите. Та нека Eurohouse / Еврохаус да знаят че всичко което се пише по техен адрес се индексира и утре ще загубят тонове от клинети в следствие на това което клиентите им пишат за тях в мрежата.

Напомни им тези неща, една лоша дума от клиент може да провали сделките с 1000 потенциални клиента.

Ще ти кажа защо те мотаят с проекта. Когато се прави с метални конструкции размерите и пропорциите не могат да бъдат какви да са. Имат някакви конкретни размери на градивните панели, които им отговарят на размерите на железата. Това се прави за да се пести желязо, което само по себе си не е лошо, но не може да се изпълни всеки проект, не и на обявената от тях цена. Онзи "готовия" проект най вероятно е бил някакъв си там за "показване" а не е бил от оптимизираните за използване оптимално на железата. И сега се чудят как да предложат нещо дето хем да е като това което сте си харесали хем да им излиза масрафа с желязото. Затова се мотаят.

Това дето го пиша е базирано на обясненията които ми дадоха от една друга фирма, която също с трои с метални конструкции. Аз като чух че те ще ми определят размерите на стените и веднага се отказах.

А ти ако можеш си взимай парите и бягай.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-10-02 22:57 от Vallentin.
Re: някой, който вече има сглобяема къща
03-10-2007 - 00:44:27
Много благодаря за темата! Аз мислих точно с еврохаус да се захвана, но явно за щастие се получиха усложнения с парцела и засега строежа се отлага.... Прави сте, че с такова отношение ще загубят много клиенти.
А това за 2% на ден и максимум 10% явно трябва да се избягва.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход