Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

някой, който вече има сглобяема къща

Публикувано от vavy 
някой, който вече има сглобяема къща
06-09-2007 - 13:14:15

Обръщам се към всички, които вече живеят! в т.нар. "сглобяеми къщи". Нужно ми е мнение от реален опит. Защото повечето мнения във форума са много интересни и ценни, но те са като "предварителен етап" - т.е. коментират се чути и прочетени неща... или възможности за вида на материалите и пр. Важно ми е да знам "историята след това"... Наскоро подписах договор със строителна фирма за къщи американски тип, но никога досега не съм говорила с човек, който реално да живее в такава и да е успял на практика да усети плюсовете и минусите.
МОЛЯ ВИ, СПОДЕЛЕТЕ НЯКАКВИ ПРАКТИЧЕН ОПИТ! Цената на подобна инвестиция не е малка и сериозно се притеснявам, че предприех нещо, което звучи много добре предварително, но дали е така после...
Re: някой, който вече има сглобяема къща
07-09-2007 - 14:28:29
Помести договора тук;ЩЕ има мн. мнения.АЗ живея втакава вече 2 години тел0897926655
Re: някой, който вече има сглобяема къща
25-09-2007 - 04:58:45
Привет,
Вави, ако търсиш съвет то късай договора. Какво ви става бе хора, всеки ден ли ще си строите къща, че залитате така? Или щом е американско, значи е хубаво, а? Вече 7 години живея в такива къщи, но по принуда, тук само американски се стоят. Така че не ми ги хвалете.
Все пак ви пожелавам късмет!

С поздрав,
Re: някой, който вече има сглобяема къща
26-09-2007 - 13:54:48
То има цяла тема по-въпроса тука: [forum.imoti.net]

Ако кажеш коя е фирмата може да ти дадем повече инфо за нея, ако знае някой нещо.

Re: някой, който вече има сглобяема къща
26-09-2007 - 17:49:27
Здравейте, пак! Честно казано, Geto доста ме попритесни... Фирмата е Еврохауз (http://www.eurohouse.us). Аз няколко пъти пусках теми в различните категории с надеждата да чуя нещо и за фирмата и за работата й... но уви! Може би е от по-скоро на пазара и затова... Нито лошо, нито хубаво успях да открия... Единственото инфо е от сайта, който не звучи никак зле... но няма т.нар. ГОТОВИ ПРОЕКТИ. В момента чакам проекта си... и наистина бих била МНОГО БЛАГОДАРНА ако някой може да каже 2-3 думи по темата... smiling smiley
Re: някой, който вече има сглобяема къща
26-09-2007 - 21:23:44
Съжалявам не искам да те разочаровам. Аз вероятно също ще строя, но нали се сещаш, няма да е нито зглобяема, нито американска, а просто българска.

Е, ако тази така наречена американска зглобяема къща ти излиза поне на 50% по-евтина от класическитото строителство то затвори очите и скачай.

Късмет
Re: някой, който вече има сглобяема къща
26-09-2007 - 21:54:57
Вави,
Тези (поне на бърз преглед на сайта) НЕ предлагат типичните АМЕРИКАНСКИ къщи. Основната разлика, обсъждана доста пъти в темите наоколо е, че при теб основната носеща конструкция (фрейминга) ще е от метал, докато при американските е от дърво.
Ако не те притеснява това по някакви нестроителни съображения, на мен поне ми изглежда по-надеждно, ако се отчетат материали, обработка, тяхната дълговечност, опит на строителите и т.н. в БГ условия.
Разбира се и тук са възможни същите изненади, но принципно не е по-страшно от другите варианти.
Един от важните проблеми е топлоизолацията на тази конструкция!!, която трябва да е по-добра в сравнение с дървената.
Добрите фирми поцинковат железата, за твоите не видях.
Ако можеш, си намери компетентен надзорник (консултант) да ги гледа какво правят.
Успех!
Re: някой, който вече има сглобяема къща
26-09-2007 - 21:56:55
Vаvy, каква гаранция ти дават за къщата, конструкцията и довършителните работи? Принципно в темата за сглобяемите къщи хората са съгласни, че комбинацията метал и дърво не е за предпочитане. Има си изцяло дървено строителство и ще ти излезе на същата цена и няма да има страничните ефекти от комбиниране на метал и дърво. Но ако поемат солидна гаранция - няма от какво да се притесняваш.

Всъщност по закон дори да не ти дадат писмена гаранция, закона ти гарантира гаранция от 20 години, в които можеш да изискваш да се оправят неща ако не са станали както трябва или които са възникнали в случай на недобре свършена работа.

Иначе тази фирма прави къщи от скоро и затова няма да има много мнения за тях, в БГ има фирми с опит по над 200 къщи в областта на сглобяемото строителство.
Re: някой, който вече има сглобяема къща
27-09-2007 - 15:22:08
Добре де - Сглобяемо та Сглобяемо ... Всички ли полудяха или рекламите на праховете за пране рекс ви измиха умовете с нискобюджетен сапун с неясно Ph. Нека един да ми каже какви са причините толкова да се говори за Фирмата Х.... до днес??? Сайта????? Даааа - всички строители на сглобяеми къщи задължително имат сайт! /странно колкото по джиджан и натруфен толко повече хора кълват, явно интернет поколението хал хабер си няма как се строи и от ужас предпочита нещо познато - сиреч ПИРОНИ/ ООО-о-ооо да - интересно ми е как биха се чувствали авторите на проектите така безотговорно смъкнати от сайтове по белия свят. Цената???/в крайна сметка и те са прави предлагат боклук на ниска цена - всички го правят/ - Необоснована сума подплътена с неизяснено количество и качество на предлаганата стока :-) Със същия успех Цар Киро ни продаваше "Уиски" на половин цена. Искате да видите нещо построено...Ами ... Няма начин. За първи път си давам сметка как може да промие мозъка на човек един анимиран флаш на хоумпейджа. Говорите за цена..... Ами тя изобщо не е ниска ако се заинтересувате. Говорите за качество... Странно какви критерии трябва да покрие то, след като така любезно Ви се предлага гаранция на металната конструкция над 50 години а по закон тя неможе да надхвърли 10 мисля да беше.
Честно казано като се замисля единствената причина човек да иска на тоя етап в българия сглобяема къща е бързината с която се коавт пироните и къщата е готова. Надали някой строи всяка година нова семейна собичка за да бърза толкова да се впише в календарната година. Никой не се радва на бебе шестак но всички се радват на къща строена 2 месеца ;-) странно.
П.С. Нищо лично към фирмата и им пожелавам успех просто не удобрявам плагиатството в рекламата, както и подвеждащата такава.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-09-27 15:38 от innovision.
Re: някой, който вече има сглобяема къща
27-09-2007 - 20:57:16
innovision,
Понеже предпочитам да видя въпрос в изказавенето Ви, ще отговоря кое за мен е основното.
Когато ми се наложи да се заинтересувам от тези въпроси, започнах от нула ("непромит"winking smiley. Много бързо обаче стигнах до извода, че за да отговаря на съвремените изисквания, една къща (не говоря за блокове), построена по класическия монолитен способ трябва да бъде "накичена" с много нетрадиционни неща - изолации, гипсокартони напр., които са съставна конструктивна част при алтернативния вариант.
И вече моя си извод - функцията на монолитната конструкция е САМО да носи СЕБЕ СИ и да служи за "закачалка" на останалите необходими неща, като често усложнява задачата (напр. термомостовете). При това многократно увеличава изискванията към фундамента и оскъпява допълнително тази най-скъпа част при др. равни условия. Също така съществено намалява съотношението застроена/полезна площ.
Всичко това ми изглежда не особено интелигентно, а алтернативите интересни.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход