Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

тапети!?!

Публикувано от Ania77 
тапети!?!
01-09-2007 - 20:33:58
Имаме проблем със залепването на тапети и ще се радваме ако някой ни даде съвет как да постъпим.
Правим ремонт на стая, в която имаше тапети, които на места бяха започнали да се отлепват. При свалянето им установихме, че нещо не е както трябва, понеже отлепването стана много бързо.... хващаш отдолу, леко дърпаш и тапета пада цял... на лента. Стената отдолу е варова мазилка, решихме първо да облепим навсякъде с вестници и след това новите тапети. Да, да, ама не... Вестниците се залепиха и то уж добре, изчакахме няколко дни и установихме, че свалянето им е почти толкова лесно колкото и на старите тапети... леко отлепваш ъгълче... дърпаш и готово eye popping smiley ами сега confused smiley Като пипам стената вестника е прилепнал хубаво, няма балони и всичко си изглежда наред? Дали ако залепим тапетите... няма да се случи както с предишните? Нормално ли е да се отлепват така? Преди сме лепили (в друго жилище) ... и такъв проблем не сме забелязали! Очаквом съветите ви!
Re: тапети!?!
02-09-2007 - 10:00:33
Подозирам, че проблема е именно варовата мазилка, която е нездрава основа, ако въобще е варова. Мисля, че вие не отлепвате тапета, а при дърпането му разрушавате горния слой на мазилката. Като свалите /отлепите/ тапета има ли мазилка върху него??? Ако има причината е горната, ако няма имате проблем с лепилото. Това с вестниците според мен си е голяма глупост. Нищо не постигате, а ако излезе влага в някоя от стените ще може да си ги четете през тапета - мастилото може да избие.
При първия проблем ви трябва някой грунд, който да заздрави мазилката. За всеки случай си проверете и лепилото.
Re: тапети!?!
02-09-2007 - 10:15:20
...хм, май е първото, върху тапетите, а и сега върху вестниците при отлепване има попръскано вар eye popping smiley
Грунд? Ние мазахме стените с лепило /разредено както пишеше на опаковката/ преди да залепим вестниците! Или друго имаш предвид? Да отлепим вестниците и да мажем пак ли?
Re: тапети!?!
03-09-2007 - 18:49:55
ДА!
Махате вестниците и си купувате дълбокопроникващ грунд, но качествен. Имам предвид от реномиран производител и ако може от негов директен представител, където ще ви изслушат и препоръчат точния продукт. Има много грундове, но на вас ви трябва такъв, който да проникне по-дълбоко в ронливата мазилка и да я заздрави, като наблегнете, че става въпрос за мазилка на варова основа /наистина ли е такава???/.
тапети!?!
03-09-2007 - 22:58:46
хоросан - поне така ни казаха... все още нищо не сме предприели по отношение стени, понеже дограмата е доста занемарена и няколко дни се борим с нея. Ще питаме в някоя борса да ни предложат нещо :ami: защото инак до година, па и по-скоро може пак да лепим :g: Благодаря ти за съвета
Re: тапети!?!
03-09-2007 - 23:33:58
Mnogo pravilen suvet vi dadoha...smiling smiley
A za vestnicite i az smiatam, che e pulna glupost..koito vi e posuvetval tova sigurno vi ima zub..... smiling smiley
Uspeh.

www.technopipe.bg
Re: тапети!?!
04-09-2007 - 19:22:51
Грундирайте и готово .
Re: тапети!?!
09-09-2007 - 12:57:50
Аз съм имал такъв проблем и го реших като прибавих ц200 в лепилото за тапети.По-този начин залепих и дебели релефни тапети на тавана.
Re: тапети!?!
09-09-2007 - 16:27:32
приключихме с дограмата, с тавана и някои други уж дребни работи. От утре е ред на тапетите...
goran, ти си лепил тапетите направо върху мазилката, но си обогатил лепилото с С200 - нали правилно съм разбрала?
Ние решихме да отлепим вестниците и да грундираме, да изчакаме да изсъхне и направо да лепим тапетите... а може и към лепилото да добавим С200

Благодаря на всички ви за съветите - питам и разпитвам, защото идеята с вестниците беше моя (правила съм го преди) и... сещайте се как реагира приятеля ми eye popping smiley
Re: тапети!?!
10-09-2007 - 17:53:06
Да правилно сте ме разбрали.Съветвам ви да обогатите и грунда.При мен се получи хем дебели и тежки тапети а и на тавана хванаха.Преди да сложа ц200 към тапетното лепило какво ли не пробвах все падаха.
УСПЕХ.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход