Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Относно ремонта на жилището

Публикувано от Akikaze 
Относно ремонта на жилището
18-08-2007 - 12:05:24
Здравейте!

Може би съм най-младият и най-неопитният потребител в този форум. Тази година ще бъда първи курс студент и планирам да се изнеса на квартира. Вече намерих жилище, но ми се иска да го ремонтирам. Въпросът е, че нищо не разбирам и не познавам някой, който би могъл да ми даде съвети относно материали, работа и методиката. Вече съм говорил с майстор, но реално не зная какво трябв ада се прави. Стените са за пребоядисване, но трябва ли преди това да се прави шпакловка и грундиране? Само на места боята се е обелила, няма никакви други дупки или пукнатини. Не знам в този случай от какво се нуждая.

Имам още няколко въпроса - бихте ли ми препоръчали материали? Къде могат да ми направят цвят, който сам да съм си избрал?

Ще ви бъда много благодарен ако ми разясните повече по тези въпроси, наистина нищо не разбирам, а ми е до главата както се казва.
Re: Относно ремонта на жилището
18-08-2007 - 12:47:00
Леле... За студентска квартира бих сложил плочки до тавана като в операционна зала или още по-добре с епокси - лесно се чисти след купони, алкохол, повръщане и т.н.
А, сега малко по-сериозно: махаш старата боя, шпакловка, грунд и нанасяш новата в цвят по желание. Не ти знам студентския бюджет, но за половината от работата можеш да сформираш студентска бригада и да я свършите за каса бира. Само шпакловката ще ви поозори, но така или иначе скоро пак ще правиш ремонт. Дерзай и не се плаши, всичко може да се поправи winking smiley))
Re: Относно ремонта на жилището
19-08-2007 - 15:21:09
Благодаря за информацията. А махам боята само там, където се е обелила, нали? Иначе няма как. Ще ми препоръчаш ли и някакви материали, магазини, такива работи?
Re: Относно ремонта на жилището
19-08-2007 - 17:36:29
Май в Бриколаж има най-голям избор и консултация.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход