Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как се премахва/изрязва/събаря тухлена стена?

Публикувано от dokttora 
Как се премахва/изрязва/събаря тухлена стена?
09-08-2007 - 16:12:22
В най-скоро време ще ми се наложи да премахна тук-там една малка част от тухлена стена. Едното място е в едната спалня, която граничи с тераса, има 4 крилни прозорци, но няма врата към терасата.
То е кощунство да има тераса, а да не може да се излезе на нея и понеже така или иначе ще сменям дограмата, затова съм решил да махна парче от стената под едното крило и да сложа врата.
Знам че ми трябват подходящи ударни машини за тази цел, но все пак за да не става "касапница" , предполагам че има някакъв начин първо да се очертае/поизреже стената за да може да се събори в желаните граници.
Моля кажете как и с какво да направя това очертаване?
Re: Как се премахва/изрязва/събаря тухлена стена?
09-08-2007 - 16:37:01
Флекс с диск-диамантина. Приготви си обаче маска и очила, защото прахът е неописуем и влиза абсолютно навсякъде - изходът е да се полива което у вас няма как да направиш.
Аз на твое място обаче не бих рязал, адски мърляво е, най-добре разбивай, Тухлата се чупи сравнително правилно, ако е куха четворка, очертава се с перфоратор с длето накрайник а другото с по-голям чук...
Re: Как се премахва/изрязва/събаря тухлена стена?
09-08-2007 - 16:46:23
Ок и благодаря StefanB!
Явно съм останал с грешни впечатления, защото преди години един мой първи братовчед ми обяснява колко ,бързо и точно съборили стена 2,50 на 2 метра, като преди това я изрязали.
Re: Как се премахва/изрязва/събаря тухлена стена?
09-08-2007 - 17:18:25
Виж, най-лесно се реже, спор няма. Ако има как, режи от външната страна, поне ще мърляш там, където може да миеш после.
Аз рязах скоро в сутерена на къщата, разширявах отвор на врата. Имаше слой прах чак на покрива, през 2 етажа нагоре, сега разбираш ли за какво мърляне става въпрос. Да не говорим, че бях без маска и два дена кашлях като гламав... Абе мърлявщина, но става за нула време.
И ако не режеш до горе, до плочата внимавай да не ти паднат тухлите на главата - после трябва да направих задължително поясче от цимент с няколко железа. Или изкърти до плочата горе а после ше залепиш Итонг за щурц.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход