Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Хидроизолация - помогнете

Публикувано от ivakakorn 
Хидроизолация - помогнете
07-08-2007 - 15:22:45
Здравейте ,почти привършвам строеа на къщата ми, малка е , но сега започвам да виждам някои пропуски особено относно хидроизолацията.Имам една част от плочата м/у 1-ия и 2-ия етаж - около 30 кв.м , която ми служи за козирка на верандата на 1-ия етаж,проблема е че тя се явява и тераса на 2-ия ми етаж и сега се оказва , че при силен дъжд влагата просмуква през циментовата ми замазка и започва да се събира на локви в спалнята ми.Какво е решението в този случай- правилно ли е да налепя битум върху замазката, като преди това съм обработил с Грунд хидроизолационен за дълбоко проникване,след което да направя още една замазка върху самия битум -армирана.А най-накрая да обработя с някаква мазана хидроизолация-проблема е че искам на тази тераса да си направя дървена скара вместо да слагам теракот или гранитогрес???Дайте съвет , моля и още нещо , 1-та ми плоча е на "кота 0" на земята,отдолу под нея имам 5см стиропоп и битумна хартия, а в/у нея фибран 5см и армирана замазка, има ли някаква опасност да просмуква влага , като се има в предвид , че отвън на основите нямам Фибран и мембрана???? Благодаря предварително.
teo
Re: Хидроизолация - помогнете
07-08-2007 - 17:03:38
И на мен ми предстои да покривам тераса, която е над гаражите. Препоръчаха ми мазана хидроизолация на Боро (не знам точно каква е !), след което гранитогрес или теракот. Интересно, че при теб явно или няма никакъв наклон на терасата или той е обратен към къщата. А водата си намира цепнатинки и пукнатини и бяга към жилищната част. Може би трябва да се направи допълнително замазка с лек наклон, върху нея мазана хидроизолация и после дървена скара (вероятно става дума за дървено покритие с нанесено устойчиво лаково покритие). Може би това ще реши проблема.

Колкото до основите ако нямаш подпочвени води е добре. Също е добре около къщата да има някаква устойчива настилка - бетон, плочи и пр., която да предпазва от повърхностните води. Но ако такава няма или тя не е с достатъчна широчина има вероятност тези води да се просмукват и влизат в основата. Мисля, че е добре да се направи дренаж около къщата но това може да каже само специалист. При мен къщата е вкопана в ската и има дренаж, хидроизолация и мембрана. За сега няма проблем в проливните дъждове.

СУпех !
Re: Хидроизолация - помогнете
07-08-2007 - 17:58:31
Тео, аз предпочетох на Изомат, не на Боро... Имат и на циментова основа, по 37 лв 25 кг, и готова бака 15 кг е 110 лв но за нея се взима и грунд струва 5 лв. Мини през Бриколаж и го разгледай. По складовете по-рядко се срещат, продават Боро, че им е най-изгодно. Иначе има и на Максит-двукомпонентна, около 140 лв излиза баката, покрива към 15 квадрата. Най-на сметка е на циментовата основа - измазах септичната яма с нея и не е мръднала, един разправяше, че басейни правят с нея...
Иначе класиката е битумен грунт и воалит после замазка, но не ми се цапаше в ямата и това ме изненада как се получи...
Re: Хидроизолация - помогнете
07-08-2007 - 21:15:00
avatar
[bgcolor=red]
Здравейте приятели....!
Свързахте се с търговският представител на ИЗОМАТ за град Варна.
Ето и моя съвет:
Важен елемент е дали ще се полагат плочки като последно покритие или нена терасата.
Хидроизолация на плоски покриви става най добре с продукт Аквамат флекс,представляващ две компоненти:
-еластификатор
- сухо вещество
Независимо от цената 83,16 лв. продукта се е наложил като особено успешен при хидроизолирането на басеини.Средно покрива /на шпакловка / около 12 м2.така че си струва усилията.Основата трябва задължително да се намокри/без локви естествено/ и полагате продукта.
Важно е до 12 часа да не завали или да не го грее жарко слънце.
Ако видите ,че материала се напуква просто го намокрете.
В Бриколаж и Практикер този продукт липсва така че потърсете го при нашите дистрибутори.
За връзка с мен ето мейл:stil_shterev@abv.bg
Ще се радвам да помагам на всеки закъсал.
clap: [/bgcolor]

Чест и почитание
Re: Хидроизолация - помогнете
07-08-2007 - 21:19:41
avatar
Не съветвам да правите с битумни материали понеже цените на специалните лепила няма да ви се видят нормални.
лепете плочките задължително с флексово лепило/издържа на атм.влияния и температурните разширения/,фугирайте с фуга мултифил 0-5 задължително с еластификатор ds-99 за да я импрегнирате и да я направите устойчива.
Моят телефон е 0885604899
Искам да Ви помогна
Стилиян Щерев :loveu:
Re: Хидроизолация - помогнете
08-08-2007 - 07:52:51
Както ти е казал Тео, първо си оправи наклоните.
При добре направени наклони, водоотвеждане и циментова замазка не би трябвало да се процежда вода, даже и да няма специална хидроизолация.
Re: Хидроизолация - помогнете
07-09-2007 - 18:17:31
Благодаря ви за компетентните отговори, реших проблема като налепих битум с посипка , като преди това минах на една ръка терасата с грунд хидроизолационен,след тоа направих финишна замазка с наклон 3 % и сега няма проблем, а за основите реших да изкопая на около 1 метър под кота 0 , да намажа с АРДЕКС и следа това да наложа мембрана , след което ще се дренира около всички стени и смяам да се реши проблема с водта завинаги.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход