Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Строеж - помогнете!

Публикувано от innovision 
Строеж - помогнете!
01-08-2007 - 10:57:22
Здравейте приятели, преди време купихме място в Костинброд и мислех да строим сглобяема къща като се бяхме насочили към фирма чието име няма да споменавам но определено беше добър избор след дълго проучване. Сега вече имаме повечето документи за да започнем строителството ... НО! Все повече се отказвам от сглобяемото строителство. Цени от 500 евро на квадрат за вариант на замазка отвътре и напълно завършена отвън ми се струват доста прекалени. Вярно е че със масивното строителство ще загубя повече време и нерви които при мен не са в изобилие но все пак. Мисля че ценово бих изкарал къщата много по добре ако е масивна както се оказва. Проекта който имам е за масивна къща със следните параметри:
Равен терен
без мазе
ивичен фундамент
120 кв.м първи етаж РЗП
60 квадрата втори етаж РЗП
разликата се получава от това че дневната и трапезарията са с стълбища към втория етаж и вътрешна тераса като се ползва директно ската на покрива.
втория етаж е подпокривен с 2 стаи като за целта над плочата ще са направени надзиди по 1,50.
Искрено се надявам някой да може да ме ориентира поне доколкото е възможно в цените за построяването на подобна къща. С какво да внимавам и с какво да се съобразявам.
Знам че информацията е оскъдна но искам да добия поне някаква насока за мислене confused smiley . Благодаря на всички предварително.
Re: Строеж - помогнете!
01-08-2007 - 13:21:22

Ако разполагам с конкретния техническипроект мога да Ви дам точна цена , но тя ориентировачно ще е около 410 евро в завършен вид вкл техн. надзор
с поздрав ЕТ Байтекс -ССтефанов
Re: Строеж - помогнете!
01-08-2007 - 13:28:43
на ЕТ Байтекс телефона е 0896866592
Е-mail gabro@abv.bg
Re: Строеж - помогнете!
01-08-2007 - 15:34:48
погледнете в нашия сайт цените - просто за да се ориентирате,

ако ви харесва - обадете ни се или ни пишете

Cassiopea LTD
+359 52 604270
+359 52 613344
office@cassiopea-bg.com
[www.cassiopea-bg.com]
teo
Re: Строеж - помогнете!
02-08-2007 - 10:48:47
Innovision

Здравейте !
Преди около 9 месеца започнах строеж на къща в Рударци. По груби сметки за направа на РЗП около 220 кв.м. (сутерен-гаражи и котелно, 1-ви и 2-ри етаж) груб строеж по традиционен начин - железобетонна конструкция - основи, колони, греди, плочи - тухлена зидария, дървена конструкция покрив и керемиди Стралджа, включително хидроизолации, дренажи, обшивки, олуци, включително и вътрешно измазване (около 600 кв.м.) и дори и направа на немалка част от вертикалната планировка (няколко подпорни стени, поради факта, че терена ми е с много голям наклон и къщата е вкопана в него) и какви ли не още работи като дограми, входни врати (блиндирани 2 бр), 2 бр. Ролетни врати с ел.управление, направа на ВиК и ОВ (като инсталация - тръби), ЕЛ, и гиспокартон за затваряне на гредореда на покривната конструкция, вкл. и топлоизолация, направа комини и пр. ......та значи по груби сметки ми излиза около 300 евра на кв.м.

В момента шпакловам (около 400 квм. по 5 лв/кв.м.), предстои замазка (пясък и цимент) и се довършва вертикалната планировка (още една подпорана стена, заравняване на терена и пр.), както и топлоизолация на къщата (около 300 кв.м. по 35 лв/кв.м. вкл финишна мазилка). Да кажем, че още 25,000 лева вкл.като поръчам и интериорните врати. По груба сметка къщата до шпакловка и замазка, ел. до точка, ВИК до точка, разводки за отопление, включително вертикалната ще излезе около 360 евро кв.м. Вероятно ако махна наистина големите суму за вертикална планировка (а както разбирам при Вас няма проблем с терена) цената ще падне до около 300 евро. Надзора и трасирането да кажем ще ми е около 1000 лева.

Разбира се аз попаднах на много свестни хора - бригада 4-5 човека, работодателят им е предприемач, който има и склад за строителни материали и не съм се грижил за абсолютно нищо. Те са местни и не се грижа за спане, пътуване и т.н. Е вероятно съм изкупил една цистерна бира и ремарке ракия но няма как :-)

Като цяло съм доволен от свършената работа дотук. Хората се трудят вече няколко месеца като почиват само събота и неделя. Не съм имал никакви проблеми с тях и като местни хора се справят с всички трудности - включително мърморенето на съседите, кмета, и т.н.

Написах горното не да Ви отказвам от сглобяемото строителство, а просто да си направите добре сметката и да решите какъв тип строителство искате да започнете. Има чудесни сглобяеми къщи и вероятно фирмите, които ги правят влагат качествени материали и перфектен труд. Аз лично обаче се притеснявам от цената......доста височка е спрямо обикновеното строителство, а доколко са по-издръжливи, пожарообезопасени, заметръсно устойчиви и т.н. това е работа на специалистике, които твърдят, че всичко е ОК.

Ако все пак разполагате обаче с време и може да намерите препоръчана и доказана бригада, с добър ръквоодител, който да Ви движи всичко, не се замисляйте и започвайте къщата - при Вашия терен вероятно до края на годината ще сте забили знамето на покрива..........Успех !


















smiling smiley smiling smiley
Re: Строеж - помогнете!
02-08-2007 - 15:45:20
Teo
Безкрайно ти благодаря - дотук напълно потвърждаваш моите очаквания.
Въпреки всичко беше ми нужно поне едно такова мнение за да съм убеден че съм прав.
вярно нещата са твърде относителни поради различните ситуации, но в общи линии явно че пътя на мисли е тоя.
teo
Re: Строеж - помогнете!
02-08-2007 - 17:01:12
Желая ти успех в начинанието ! Най-важното е да се запасиш с търпение и да имаш малко или много доверие в строителите. Не всички са хаймани и не всички са готови да те "прецакат". Имай предвид, че трябва да си готов и за непредвидени разходи, които възникват в хода на строителството, както и за промени в първоначалния проект, защото както казва моя майстор бригадир "Архитектите си чертаят но после не мислят как би се изпълнило това нещо". И най-важното се пазари на свършена работа, като искаш предварително цени за труд (материалите може лесно да проучиш) - преимерно - цени за направа на кофраж, изливане, зидария, мазане, направа стъпала, ръчно копане и изкарване, нарпава комини, направа покрив, ръчно бъркане на бетон и т.н.
След акто имаш тези цени и си направиш труда да отидеш до няколко склада за сравниш цените на материлите (основните) ще имаш донякъде представа и за бюджета.

Поздрави !
Re: Строеж - помогнете!
07-08-2007 - 13:52:31
Ето и нещо от София, защото Тео строи в провинцията.
Аз започнах с проектирането през октомври 2004, разрешението ми е от октомври 2005 започнах да строя през март 2006. РЗП по проект е 436 кв, ЗП 200 кв, реално обаче стана към 620 защото се наложи да се направи фундаментна плоча а не ивични основи и мазето се направи под цялата къща - не виждах смисъл да го заривам. Строя на здрава, но с голяма денивелация почва и с много повърхностни подпочвени води, та дренажите са два - покрай фунд плоча и на 50 см под повърхността на земята - за улуците, с яки дренажи - над 150 кубика дренажен камък при обратните насипи.
Към момента квадрата ми е излязъл 211. евро. Къщата е строена с тухла на Драговищица, измазана отвън със силиконова мазилка на Вебер, с покрив система брамак, с улуци, улами, с дограма, врата гаражна и към двора, естествено е топлоизолирана със 7 см. пенополистирол с две ръце шпакловка, както си е по технология, само остана към 100 кв. каменна облицовка отвън да сложа - ще струва към 10 бона, травертина го купих, сега го чакам. Външните стълби също не съм почвал.
По двора е направена септична яма 13 кубика и кладенец на 5 м с пръстени и здрав дренаж покрай него.
Отвътре има само преградните стени, не е мазано още, защото не е правено ОВ (парно) не е шпакловано, няма замазки на пода.
Откак ме по1нали, дотук сме платили:
Проектиране, разрешителни, тоци, води, дренаж на двора струваха 16 бона.
Грубият строеж 188 бона общо
Септ. яма, кладенец, ВИК, канали покрай къщата, около септ яма и кладенец, отводняване, ел инсталацията (не е довършена, засега само малко е правено по нея), дограми, топлоизолация и мазилки - 50 бона.
Е, всичко много се качи, няма спор, но мисля, че ако сега почваш би трябвало да влезеш в 300-350 евро до груб строеж с покрив, инсталации изолации и мазилки отвън - докъдето съм аз.

Сглобяемите къщи са хубаво нещо, но по принцип за мен не в БГ - бая проучвах пазара преди да се захвана. Може нещата да са се променили сега, не зная.
Успех!
Re: Строеж - помогнете!
07-08-2007 - 14:49:21
Едно мнение и от мен: Цените които колегите по горе цитират са реални. Разминаването което се поучава идва от това че при Стефан е завършено мазе, чиято квадратура той включва при изчисляването на цената за кв. метър, себестойността му е сравнително ниска - така или иначе се изпълнява скъпия фундамент, но мазето не се "погребва" с обратен насип.
Друг общ извод който може да се направи е че оскъпяването идва предимно от фундаменти и покрив - ниската и "разлята" къща излиза почти двойно по скъпо от същото РЗП, развито на още един етаж, примерно. Другата илюзия за "поевтиняване" идва от реализацията на подпокривен етаж - т.е. премахването на последната плоча и използване на подпокривното пространство. И дори тези разлики при грубото строителство да не са толкова видни, то после при довършителните далеч не е евтино направата на гипс-картона на покрива - чупките които трябва да се направят излизат "златни"...
С две думи - оптималната къща е със ЗП около 60-70 квадрата, развита на три нива - гаражи, сервизни и сутерен, хол-трапезария-кухня и спален етаж.

За статистиката - къщата която строя в момента ще ми стъпи на 480-500 евро - включително с подови настилки и обзавеждане на всичко, ограда около 60 л.м. и градинка от 200 квадрата.
Re: Строеж - помогнете!
08-08-2007 - 15:37:28
Здравейте!

Бих искал да предложа на Вашето внимание Билдинг Ремонт Строй ООД, специализиране в извършване на груб строеж, довършителни и строително-ремонтни работи.
Ние можем да извършим строежа на Вашата къща, но за целта е необходимо да се запознаем с проекта, след което ще направим стойностна сметка на видовете строителни работи до етапа, който Вие желаете.

Нашият девиз е Качество и Коректност!

Ако проявявате интерес, моля не се колебайте да се свържете с нас на телефони 0888 26 27 28, 0896 24 26 24, 02 826 51 70.

Поздрави,

Анатолий Павлов
Билдинг Ремонт Строй ООД
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход