Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

изолация на основи

Публикувано от gp 
gp
изолация на основи
29-07-2007 - 16:45:27
Здравейте,

Търся съвет за хидроизолация на сутерен в центъра на София, както и препоръка за фирма или майсори, които биха я направили.
Re: изолация на основи
07-08-2007 - 21:32:55
avatar
Уважаеми,
Може да използвате продукт на Изомат казва се Аквамат Пенетрейт.Представлява циментова хидроизолационна смес с кристализиращо действие.
Гарантирам ,че спира вода,а камо ли влага.
складът на изомат се намира в село Доброславци ,община Нови Искър.
Чао и успех.
П.П. Свери цените и ти гарантирам ,че е в пъти по ефтина дори от битум/който за съжаление старее под земята/ smoking smiley
Re: изолация на основи
08-08-2007 - 00:24:06
Под земята наистина ли старее битума?
Доколкото знам поддава се само на вредното въздействие на UV лъчи.
Иначе битума е по 1.25 лв килото.
Re: изолация на основи
11-08-2007 - 09:46:08
avatar
Зависи какъв битум е .
Повечето неща не представляват дори смоли......?!?!
Иначе питай патили хора и ще се увериш....
Самият битум или битумни мембрани след година се напукват и т.н.
Ползвай Пенетрейт на Изомат и ще си доволен spinning smiley sticking its tongue out spinning smiley sticking its tongue out clap:
Re: изолация на основи
13-08-2007 - 10:14:25
Гогол, аз намазах септична яма с голям обратен напор (висока подпочвена вода) с Аквамат отвътре и частично отвън - няколко ръце. За мое голямо учудване вече близо месец държи, не е прокапало. Колко време му даваш?
Re: изолация на основи
13-08-2007 - 10:47:38
Ти този с кристализиращо действие ли използва или без?
Какъв реален разход ти излезе на кв.м., холкерите как ги обработи?
Re: изолация на основи
13-08-2007 - 11:34:51
Човек, не знам дали има кристализиращо действие, поне на торбата не прочетох... Аквамат, на Изомат, има сив и бял, 25 кг. торби бяло-червени, съдържанието се разбиха с 6.5 л вода и се маже с четка. Може и по-гъсто и се шпаклова. Холкерите не съм обработвал, защото реших, че каквото и да правя, при положение, че ямата е под нивото на дренажа, а водата е толкова, че кладенеца който направих над ямата състоящ се от 4 бетонови пръстена на ф100 се пълни за 6 часа, демек чмата е практически във вода, та реших, че каквото и да правя, няма да има ефект, освен ако не обработя отвън, а изкопа ми беше тесен за безрискова работа по стеите. Затова и обработихме само отвътре и отвън докъдето стигаме, на 2 ръце. Изразходвах 2 торби материал (по 37 лв са в бриколаж) и за мое най-голямо учудване вече месец държи, а кладенеца който е на метър по-нагоре е пълен с ниво над, подчертавам, над ямата, което значи, че налягането си действа с пълна сила. Мисля да обработя и терасите със същото, но там вече ще сложа ленти по ъглите и ще мина и с готовата смес на Изомат, имам я нея, тя е 115 лв 15 кг, като латекс е. Мисля да мина първо с нея и после огоре с Аквамата, преди плочите, отказах се от битумните основи. Смятах да ползвам Муррексин или Максит, но това работи и ще го сложа него.
Впрочем в магасина ми казаха, че с този материал правели басейни в Гърция - случайно хванах някакъв представител там, но реших, че е търговска лъжа, сега май се убеждавам, че е здраво.
Е, месец не е срок, естествено, но с тоя напор, мисля, че е супер дълго....
Re: изолация на основи
16-08-2007 - 09:36:25
avatar
Здравейте...!
За всички неразбрали повтарям че продукта се казва Аквамат Пенетрейт и се работи само с ръкавици щото гори ръцете.Единственото нещо което е пречка е че върху него не може да се лепи нищо/впрочем пробвах с нещо и стана/понеже е с кристализиращо действие спрямо влагата и надига всичко де що е с вода.
Спрямо Мурексин - да има такива неща ,но като гледам цените ще кажа ,че най висшия клас хидроизолация на Изомат излиза около 126 лева, а държи напор на 8 атм.,при все че има и здравен сертификат за питейна вода......
Успехи и питайте-ще ви отговоря..... :}
Re: изолация на основи
16-08-2007 - 09:40:00
avatar
Здрасти.....
Зависи какъв аквамат си използвал,ако е без еластификатор ще държи ,но е можело и да сложиш малко добавка за якост ..........
Ще държи повече от 5 години по моя преценка..
Основата винаги трябва да е влажна и задължително се прави на 2-3 ръце....
Иначе продукта си е супер- на база материали на Шомбург /Германия/ са и са устойчиви и много добри....
Питай ако има нещо
Re: изолация на основи
16-08-2007 - 09:42:48
avatar
Холкер се обработва с Дурокрет или Рапикрет на Изомат
Заглажда се най лесно със шише от бира за да стане овал към стена и под.... smiling smiley
Не се бъзикам просто го видях от стар майстор и става добре?!?!?!
После нанасяйте хидрото и готово
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход