Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ГИПСКАРТОН ИЛИ МАЗИЛКА?

Публикувано от letydora 
Re: ГИПСКАРТОН ИЛИ МАЗИЛКА?
22-08-2007 - 19:43:54
Аз минах през ада мазилка ( майстори дето немогат да си напишат името т.е. постоянно ваше присъствие разтвори цапаници недобре оформени огли несъвсем прави стени, наново цапане и.тн . Зидаря вика, че мазача ще го оправи а той че шпакловкаджията, а той бояджията и накрая ЧОРБАДЖИЯТА :}
Re: ГИПСКАРТОН ИЛИ МАЗИЛКА?
16-10-2007 - 12:20:36
ИМАМ МНОГО ШУМНИ СЪСЕДИ. ИСКАМ ДА ИЗОЛИРАМ ЕДНАТА СТЕНА, КАЗАХА МИ С ГИПСОКАРТОН И ВАТА. ДОКОЛКО НАМАЛЯВА ШУМА И ИМА ЛИ ДРУГ ВАРИАНТ?
Re: ГИПСКАРТОН ИЛИ МАЗИЛКА?
16-10-2007 - 12:45:25
Да,намалява шума,но сложи поне 10 санти вата.
Re: ГИПСКАРТОН ИЛИ МАЗИЛКА?
18-10-2007 - 19:18:28
zdraveite bihteli mi kazali kolko var otiva na kv- m
Re: ГИПСКАРТОН ИЛИ МАЗИЛКА?
18-10-2007 - 20:14:58
Аз не обичам гипсокартон единственият + е бързината на монтажа + добра геометрия ако не са им криви ръцете на майсторите, от там нататък следва безбройно количество минуси няма да ги изброявам, с две думи не съветвам.
Re: ГИПСКАРТОН ИЛИ МАЗИЛКА?
18-10-2007 - 22:44:10
Аз продължавам да мисля, че ако става въпрос за ново строителство най добре и икономически и технически е машинната мазилка на гипсова основа, напр. на Кнауф.
Ценатата си е направо евтиния в сравнение с гипсокартона - 15-18 лв/м2, един слой е, който се изцикля до пълна гладкост, т.е, не се нуждае от допълнителна шпакловка, става бързо, запълва всички фуги и укрепва стената.
С варовата мазилка неможе да се получи тази гладкост, но пък става за основа за запълване и изравняване на големи неравности и кривини, евтина е като материал, но вече не и като труд. И ако искаш гладки стени - отгоре гипсова шпакловка+ още толкова, а и повече за труд. Е, накрая бояджията също ще поработи върху основата... smiling smiley
Ако обаче не се търси добра гладкост за финиша, може варовата мазилка да е добра основа за последващи крайни релефни декоративни мазилки, от които вече има голям избор на пазара. Само че, и те се водят за мазилка и цената на труда, предполагам, е като на обикновена мазилка, ако не и по-висока, а и цената на материала - също е по-висока в сравнение с боите поне заради по-големия разход при релеф.
teo
Re: ГИПСКАРТОН ИЛИ МАЗИЛКА?
19-10-2007 - 09:44:51
Минах през мазилката и шпакловката. Вярно мръсни процеси. Сега за замазките се наложи доста да се потрудяд момчетата за да подготвят пода. В крайна сметка обаче мазилката по стените варира между 1 и 3 см (където се налагало да се изправя) а шпакловката макар и с най-обикновен гипс без никакви сатени и прочиее в момента е гладка като стъкло. Бих какзал, че всичко си зависи от майсторлъка, а вероятно поостарялата вече технология мазилка-шпакловка си е класика.
Re: ГИПСКАРТОН ИЛИ МАЗИЛКА?
23-10-2007 - 02:00:33
Гипсокартона направен качествено ми допада повече от добрата стара мазилка.
Става бързо ,стените са прави ефтин е (не знам защо това не е така в БГ)лесно се боядисва.Изолационната вата зад него сложена както трябва е от голяма полза.В посочения линк на направи си сам са пропуснали да сложат Vapor barrier -това обикновенно е полиетиленово фолио зад гипсокартона.Ролята му е да спре топлия въздух отвътре да не срещне директно студената стена ,при което се получава кондензация и влага.
Стената отвън също трябва да не пропуска влага отвън,което при изолация с фибран и акрилоциментова мазилка не е проблем.
Това е мойто аматьорско мнение.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход