Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дайте съвет- Присъединяване на Вода

Публикувано от Lamdon 
Дайте съвет- Присъединяване на Вода
28-06-2007 - 16:19:54
Здравейте,
ще купувам парцел и поради тази причина пуснах молба във ВИК за предварително проучване - и се оказа, че пред парцела има тръба Ф80, но е с неизяснен статут ( т.е. ВиК няма да ми издадат документ за присъединяване )- преди това минах по цялата улица и питах хората - оказа се , че всички къщи - нови и стари са се присъединили към тази тръба . Но от ВиК ми казаха, че не могат да ме присъединят там защото тя била със неизяснен статут, като ми обясниха, че единственият вариант е да си извадя удостоверение за Поносимост- но не било много сигурно дали ще ми го издадат - т.е. с две думи дори и да си построя къща няма да мога да я узаконя без да имам разрешение от ВиК.
Моля Ви , ако някой знае - труден ли е процесът със изваждане на такова удостоверение? Естествено - пропуснах да кажа - съседът ми каза, че няма да имам проблеми да се присъединя към въпросната тръба за вода..
Благодаря
Re: Дайте съвет- Присъединяване на Вода
28-06-2007 - 16:50:51
При нас положението е по същия начин, тръбата е със същия диаметър, с неизяснен статут.
Документите, които поискаха общината да издаде са следните- "Удостоверение за търпимост, придружен с Констативен акт и скица на градоустройствения план с нанесени трасе и параметри на проводите". Нямахме проблеми за издаването им, може и за по малко от месец да са готови, при нас се забавиха, понеже ги вадихме в отпускарско време.
Успехsmiling smiley
Re: Дайте съвет- Присъединяване на Вода
28-06-2007 - 17:17:10
Само още нещо да добавая, щом от Софийска вода са казали какъв е водопровода и че е с неизяснен статут, не би трябвало да има проблеми. Докато за канала при нас, отговора беше- " по ул. ... преминава канал, за който Дружеството не разполага с информация за неговото техническо състояние и параметрите му. В случай, че канала отговаря на действуващите в момента нормативни изисквания за уличен канал е необходимо да се обърнете към СО- район .... за да издаде" същите докумети, които искаха за водопровода.
От общината отказаха да дадат документи за канала.
Re: Дайте съвет- Присъединяване на Вода
28-06-2007 - 17:28:57
Здравейте,
Благодаря Ви за отговора.
При мен на подложката за парцела водопроводът е нанесен с пунктирана линия и е обозначен, че е 80 Етернит - и отдолу на легендата пише, че обозначените водопроводи с пунктир са ВиК мрежи за които Софийска вода не разполага с документация за редовното им въвеждане в експлоатация и Дружеството не присъединява обекти към ВиК мрежи с неизяснен статут. Искам само да Ви попитам - този констативен акт - кой го констатира и каква е процедурата да се извади? Тези документи се вадят от общината нали? или от ВиК?
Благодаря Ви предварително - успокоихте ме с това, че сте имаши същият проблем и сте го разрешили сравнително лесно...
Re: Дайте съвет- Присъединяване на Вода
28-06-2007 - 17:41:03
Здравейте, точно по същия начин са изходните данни при нас първия път, втория път- след предоставяне на документите, вместо пунктирна линия беше нанесена плътна.
И трите документа ги издава общината, в една и съща стая, от един служител, като с телче са прикрепени и първия лист е обяснителен- какво се издава, за къде да послужи, във връзка с какво.
Re: Дайте съвет- Присъединяване на Вода
28-06-2007 - 18:09:46
Благодаря - значи съм се притеснил без особено основание. Аз предполагам, че те естествено могат да откажат да ми издадат удостоверение за търпимост - но да се надяваме, че няма да имам проблеми.
Re: Дайте съвет- Присъединяване на Вода
28-06-2007 - 18:15:02
Мисля, че няма да имат основание да ви откажат.
Успехsmiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход