Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

изравняване на място

Публикувано от cazobg 
изравняване на място
01-05-2007 - 15:01:27
Здравейте ,
Предстои ни изравняване на дворно място около къща или по-точно засипването му с пръст.Нивото на пътя е с около 20 см. по-високо от мястото и възнамеряваме да го изравним.Ще ни трябват грубо около 100 м3 пръст.Тъй кто нямаме никакъв опит имаме няколко въпроса:
1.знае ли някой цената на 1 м3 пръст?
2.от каква дълбочина трябва да е изкопана пръстта за да не е "мъртва" ;смятаме да засеем райграс след това?
3. как ще се подравни мястото след стоварването на цялото количество
4.трябва ли да унищожа растителността (плевели и диви треви) сега преди засипването?
Re: изравняване на място
01-05-2007 - 20:17:51
az sam zainteresovan ot zapitvaneto v targovski smisal
moga da vi dostavia prast da izravnia i da vi zasadim raigrasa
Re: изравняване на място
02-05-2007 - 21:07:31
Аз преди 2 години плащах по 100 лв Мадара (около 7-8 кубика) с пръст от Негован, специална, песъклива, за засаждане на трева. Става въпрос за Банкя, но предполагам и на други места цените са подобни (със съответното увеличение).
Re: изравняване на място
10-05-2007 - 18:16:01
Cazobg,

Аз в момента това правя - миналата седмица подравнявах в двора, тази седмица ми докараха още пръст и пак ще викам багера.
За късмет моите строители почнаха къща на отсрещния баир - в Горна Баня. Разстоянието е около 5 км. Веднага се разбрах със строителя, който организира и копането там и вместо да разтоварват на разтоварище на 30 км, караха при мен. Излезе ми без пари, строителят ми е железен, ако беше друг щеше да ми вземе поне 3-4 лв. на кубик. така ми дойде земя - само горния, най-тлъстия слой, много добра, към 10-тина камиона.

А за тази седмица се бях разбрал с един съсед, който иска да подравнява двора си, че като дойте сега камион и багер (поръчал съм си скална маса ) и багера пак да продължим, ще му ги пратя да изравнят при него и маериала ще взема - за пълнеж става, съгласи се да си разделим камиона и нещо за багера.
Но ако не намериш някой дето да има противния на твоя интерес, ще кацнеш на някой, дето ще каже на единия си клиент че изхвърля пръст на 30 км, а на другия, че кара от 30 км...
Дори ако човек има свободен парцел и техника, сигурно е бизнес да държиш на депо....
Така че потърси копаещи покрай вас...
Re: изравняване на място
11-05-2007 - 15:41:30
Да така е StefanB ,
Днес си уредих първия камаз.Копаеха един терен ,но много мръсен с тухли и строителни отпадъци.Спазарихме се с багериста да ми подбере по-чиста пръст за един камаз и ми я докараха в селото.Струва ми 20 лева.Не е зле.Но сега трябва да го разхвърлям първо ,че едва тогава да викам още(вече се огледах за строителни обекти).
Проблемът е ,че имам едни половин метрови треви и не знам какво да ги парвя.Мъжо предлага да ги засипем отгоре с пръстта и те щели да изгният confused smiley
На първо време мислим да разхвърлим пръстта с количка из целия двор ,пък после да викаме бобс да я изравни.
Re: изравняване на място
12-05-2007 - 18:20:51
По добре направо извикайте бобкат той може и да я разхвърля и да я изравни, с колички ще се наложи бая хамалогия.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход