Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проблем с баня

Публикувано от javcho 
Проблем с баня
17-04-2007 - 16:19:00
Апартамента е ново строителство, за да се скрие вграденото казанче едната стена е от гипс картон. Разстоянието между тухлената стена и картона е 10см. Проблемът е че мивката трябва да се монтира на същата стена, а между стената и картона няма нищо (кухо е), дайте идей защото мивката е доста голяма и съответно тежка и картона няма да я издържи.
Re: Проблем с баня
17-04-2007 - 17:15:20
поръчай си шкаф за мивката, на който тя да легне отгоре
Re: Проблем с баня
17-04-2007 - 17:51:56
Банята не е много голяма шкафа е последен вариант. По-скоро се интересувам как да монтирам мивката през гипскартона на задната стена по някакъв начин.
Re: Проблем с баня
17-04-2007 - 18:19:49
Az бих направил най-напред ревизионен отвор, правоъгълен или квадратен. После бих поставил през него П-образна метална конструкция, чиято роля ще е да подпре мивката с дългата си част през гипскакартона(от вътрешната му страна) откъм нейната долна част, с която тя се опира в гипскартона, увисвайки на винтовете а с двете си крачета този профил да запъне в тухлената стена.
После бих пробил две дупки в картона и бих сложил два анкера за тухла - има си специални, за кухи тухли. Въпросът е , че първо трябва да ги завиеш с глух ключ през дупката в картона върху стената колкото да хванат в тухлата, после да ги отвиеш , да сложиш мивката и пак да завиеш вече през нея, иначе не можеш ако стягаш много върху порцелана, ще спука. Има и друг вариант - с дюбели за тухла и по-дълги оси на резба, които са обаче в средата с излят шестограм, завиваш ги тях в стената до упор и после от външната им страна (те се показват от картона през пробитата дупка) окачваш мивката и тя ше си висити на тях, както на обикновена стена виси на крепежите на Видира, отдолу опора че е П-профила през картона.

Разходи се до Киров, обясни им каква задачка имаш. там има доста различни неща. Иначе за гипскартон има куп приспособления, но за да ти издържи мивка си трябва конструкция, хваната в стената, така например монтират окачените тоалетни....
Re: Проблем с баня
18-04-2007 - 10:06:17
Аз пък бих се отказал от вграденото казанче и гипскартона, защото "Банята не е много голяма". Ще спечеля повече "въздух" в банята, а и няма да имам затворено невентилирано пространство /мухъл/.
Re: Проблем с баня
18-04-2007 - 10:45:33
А неможе ли просто да скриеш това казанче вместо с гипс-картон, с шкафче върху което да легне мивката?

[www.insproperties.com]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход