Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ремонт на падаща мазила

Публикувано от m12 
m12
Ремонт на падаща мазила
04-04-2007 - 11:22:27
Здравейте,

Става въпрос за тухлена сграда, апартаментът е на 4-тия етаж и над нас мазилкат се руши, пада и се опразуват дупки :cry: :cry:
Някой може ли да ме посъветва за фирма, която ремонтира фасади на сгради.

Тъй като обмислям и полагане на външна топлоизоплация, информация за такава изпитана фирма също ще ми е от полза.

Re: Ремонт на падаща мазила
08-04-2007 - 23:44:39
Не мога да помогна с изолацията, но работя с мазилки! Правим различни външни и вътрешни мазилки,като предлагаме голямо разнообразие както на модели така и на цвтове ! Мазилките са с високо качество и 10 години гаранция! Ако проявяваш интерес мога да ти пратя снимки на обекти, които сме правили с колегите!

За контакти:

GSM: 0877299045
e- mail: marinero_1@abv.bg

Марин Димитров
Re: Ремонт на падаща мазила
11-04-2007 - 16:43:37
Здравейте,
Би следвало питането ми да е продължение на темата за мазилките; Налага ми се да приведа в изправно състояние старо приземно помещение. Наличната варова мазилка е правена преди много години неизвестно от какви майстори; Към момента обаче на редица места в помещението е изронена; След опити за откъртване на парчета от мазилката, установих че е с неравномерна дебелина - на места достигаща до 2см, на места съвсем тънка, предполагам че по този начин са прикривани неравности по стените; На места има и следи от мухъл. Помещението е било ползвано за кухня, което предполага от къде е възможно да се е взела влага в него навремето; Пред вид казаното имам желание да си уточня следните въпроси:
1) Предполагаем, че както и да се процедира с помещението, пред вид че наличната мазилка изглежда неизползваема, следва тя да бъде премахната. Това е етап който сам ще реализирам. След първоначалните ми опити, се оказа,че на места мазилката сама пада , но на други се премахва с големи мъки. Въпросът ми е - има ли някакъв похват как се снемат от стена и таван стари варови мазилки, процесът може ли да се автоматизира с някаква достъпна ръчна машина..
2) Също така предполагам, че преди да се нанасят каквито и да са покрития по стените, първото покритие трябва да има за цел да ги направи равни. Вероятно този етап ще се изпълнява от "майстор" , но искам да знам - на каква база трябва да е покритието (някаква циментова замазка?), или ако има няколко възможности за избор - по какви критерии се избира - като насоката е че целта е да е качествено;
3) Доколкото за в бъдеще в помещението ще има вероятност от работа с вода, респ. може да има водни изпарения и влага - какво следва да е слеващото покритие? Предполгам че следващото покритие ще има защитни функции (напр. влагоустойчивост) и естетични ( да изглежда добре, да се замърсява по - трудно) .. След цялото ми четене до момента стигнах до извода че става въпрос за измазване с латекс; Това така ли е и какви алтернативи има латекса?
4) Пред вид че в помещението старото прогнило дюшеме ще бъде махнато, на негово място вероятно ще има плочки , кое се прави първо - поставянето на плочките и след това обработката на стените или обратно?
Предварително благодаря:
К. Иванов
Re: Ремонт на падаща мазила
11-04-2007 - 17:19:27
1) Можеш да използваш къртач, но не голям за да не изкъртиш и тухлите барабар с мазилката
2)Ако правиш някакви гипс-картони не ти трябва изравняваща мазилка, това между другото е отговора и на въпрос 3) има противовлажни гипс-картони, които се поставят в баните. Ако наистина ще има много влага (изпарение от всякакъв вид) е добре да помислиш и за добра вентилация на самото помещение. Също така трябва да си сигурен, че влага не прониква и от вън. В този случай първо ще трябва да помислиш за изолирането на влагата отвън. (добра хидроизолация, дренаж и т.н.)
4) При всички положения е по-добро да направиш първо стените.

[www.insproperties.com]
Re: Ремонт на падаща мазила
14-04-2007 - 19:58:43
Ако не смяташ да слагаш гипс картон сваляш старата мазилка.Взимаш една торба някакво лепило за плочки.Правищ си смес като боза и с баданарка грундираш стените.После правиш варова мазилка и накрая може да шпакловаш с теракол.А плочките на пода можеш да ги направиш след направата на стените.Успех. smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход