Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Проблеми със съседи - нужда от съвет

Публикувано от aiya 
Проблеми със съседи - нужда от съвет
01-04-2007 - 00:44:29
Привет на всички!

От няколко месеца имам "щастието" да ремонтирам старото жилище на родителите ми, което е ЕПК. Тъй като последните козметични действия са извършвани преди 17-18 години ми се налага почти да правя ново жилище. Казват, че проблемите не идват сами - след до болка позната одисея със смяна на майстори / 3 пъти досега / се оформя поредното неприятно нещо, което е на ръба да ме изкара извън равновесие.

Излишно е предполагам да ви казвам, че в деня, в който започнах ремонта съседите започнаха да си търсят причини да се заяждат и да си измислят причини, за да заплатя например такса за пренасянето на материали със асансьора или да плащам повече на чистачката на входа, заради ремонта / редовно мия коридора на етажа си + асансьора след превоз на строителни материали + измитам площадката на първия етаж /. Но това са бели кахъри на фона на проблемите със живущите в апартамента под мен.
В хода на ремонта се наложи да махна теракота и старата замазка в коридорите и кухнята. Вечерта след като къртачите си свършиха работата бях поканена да видя щетите, които съм нанесла на жилището под мен. Пропукал се беше тавана на съседите, около коминното тяло в кухнята - пукнатина около 20- 30 см. Бях обвинена че съм пробила бетонната плоча- нещо, което е абсурдно / доколкото знам и се вижда около коминните тела е измазвано с гипс /. Претендираха, че съм наводнила и съсипала и 4 платна окачен таван в банята им, което доколкото рабирам не било отскоро
confused smiley
Обещах че ще направя всичко възможно, когато дойдат шпакловчици да замажат пукнатината до комина. Още тогава ми беше заявено че не са съгласни само да се замазва, защото не искали да гледат петното в ъгъла а и не искали да правят "принудителен" ремонт. Тоест аз трябва да им поема ремонта на целия таван + доколкото разбирам ремонт на повредените платна в банята.
Едва последната седмица дойдоха шпакловчици и вчера ги попитах дали ще им е възможно да замажат пукнатината. Слезнах до съседите, за да проверя дали има някой у тях и да им предложа да пратя работник да замаже мястото. Отовори им дъщеря им /18 г/, която ме уведоми че родителите й са заминали за уикенда и ще се приберат в неделя вечерта, като е получила ясни инструкции от майка си да не ме допуска в жилището, ако евентуално се появя. Беше ми дадено да разбера, че няма да ми се размине само със замазване на пукнатината. Очаквам със смесени чувства утрешния ден и не знам какво да правя.
Попадали ли сте в подобно положение и как да постъпя в така създалата се ситуация? sad smiley

Re: Проблеми със съседи - нужда от съвет
01-04-2007 - 08:38:16
Въобще не се занимавайте със съседите много трудно могат да викнат някой който да тръгне да се занимава с тяхната пукнатина.Не се оставяйте да ви манипулират.Най- много да престанете да си говорете с тях.
Re: Проблеми със съседи - нужда от съвет
01-04-2007 - 09:10:48
Изобщо да не Ви пука , груб съм , но това го казвам от натрупан опит ,колкото повече се съобразявате толкова повече ще Ви се качват на главата затова правете си ремонта и това е , а ако твърдят ,че е от Вас повредите да Ви съдят , аз така направих на мен първо ми поискаха да им платя ремонта на банята после коридора и кухнята , а аз бях купил апартамента от 2 месеца и нямах никаква вина за това което е било преди мен и когато правех ремонт и те започнаха и казах ,че ще помогна ,но когато претенциите им станаха големи , им казах да ме съдят и до там сега съм си ОК smiling smiley
Re: Проблеми със съседи - нужда от съвет
01-04-2007 - 09:15:08
Нищо не модат да ви направят!
Re: Проблеми със съседи - нужда от съвет
01-04-2007 - 10:42:01
Izobsto ne im obrastaine vnimanie i ne se poddavaine na iznudvane. Ako vednaj se saglasite, te ste zapochnat da si izmisljat neprekasnato nesto, koeto e ,,po vasha vina":
Neka da dokajat, che puknatinite sa ot vas.

I az si smenjah tarakot v zelija apartament - takiva problemi, kakvioto te vi opisvat, ne mogat da se poluchat.

A za stalbisteto i asansiora - nali si gi chistite,kakvo iskat poveche.
Na vseki moje da se sluchi da pravi remont.
ej
Re: Проблеми със съседи - нужда от съвет
01-04-2007 - 16:46:55
Хич да не ти пука winking smiley
bnm
Re: Проблеми със съседи - нужда от съвет
01-04-2007 - 20:17:18
Съседите трябва да се радват,че се прави ремонт.Това е добре и за тях.Явно предпочитат за съсед някой клошар,който да напълни апартамента с боклуци,да плъзнат плъхове,хлебарки и всякакви гадини.Не им обръщай внимание и не се поддавай на изнудване!
Re: Проблеми със съседи - нужда от съвет
03-04-2007 - 23:51:11
много ви благодаря за мненията. Засега нищо не се случи, но поне ми вдъхнахте кураж.
Успех на всички! :]
Re: Проблеми със съседи - нужда от съвет
21-04-2007 - 17:03:13
Е случи се, дойде госпожа съседката и вдигна голям скандал. О, ужас плочата била пропукана и висяла вече. Както и да е бях твърда и отказах да се занимавам вече с нейните претенции / не можело да идвам с мои майстори, в удобно на мен време, за да й поправям щетите !!!/. Заплаши ме със съд, щяла да вика вещо лице, за да опише щетите.

moody smiley confused smiley sad smiley
Re: Проблеми със съседи - нужда от съвет
21-04-2007 - 17:38:03
Обвинете я вие, че Ви нагрубява и обижда. Съдете я за нанесени морални щети. Забранете и да Ви звънни повече. Май има нещо пропукано в долния апартамент, но не е таванската плоча.. :crazy:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход