Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Помощ за преустройване на апартамент

Публикувано от sunchild 
Помощ за преустройване на апартамент
16-03-2007 - 17:53:40
Здравейте, взех си апартамент на зелено в блок, който в момента се строи. Става дума за двустаен апартамент с кухня.
Прикачвам и сканиран план на апартамента.
http://prikachi.com/images/jpg/8597g.jpg

Би ми се искало ако може от дневната и кухнята да се получи малка спалня и дневна с кухненски бокс. Биха могли да се преградят около 3 метра от дневната в долната част за да се получи спалнята и да се махне стената между дневната и кухнята за да се получи дневна+кухненски бокс. Само че се чудя как могат да се разположат мебелите в оставащото за дневна+кухня помещение със странна форма :ami:

Благодаря за всякакви идеи smiling smiley



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-03-16 17:56 от sunchild.
Re: Помощ за преустройване на апартамент
16-03-2007 - 18:36:51
Ако може да се прекара права и обратна вода до хола, а също и аспирация би могло да се премести кухнята в хола. Друг вариант е да се направи преградна алумиева стена в хола, но имаш прозорци там, ще трябва да ги преустройваш. Има и трети вариант - разделяне на спалнята на 2 с преградна алуминиева стена, но тогава ще се получи тъмна спалня и още една малка с прозорец, като се избива врата от хола към светлата спалня. При последния вариант получаваш 4 стаи - 2 спални, хол и кухня като разходите са само за избиване на врата от хола към светлата спалня и монтиране на една преградна стена от алуминий. Разбира се няма добра шумоизолация между двете спални и по-трудно се проветрява тъмната спалня.
Re: Помощ за преустройване на апартамент
16-03-2007 - 19:28:44
Едва ли ще може да се прекара вода до хола, няма откъде да мине, иначе е добра идея...
Всъщност апартамента сега се строи, така че ако се реши някакво преустройване, всъщност ще е устройване по-скоро.
Тъмната спалня също не е подходяща според мен, а и двете спални разделени по този начин ще станат ужасно малки.
Единствения начин ми се струва преграждането на дневната разделяйки прозореца към терасата на 2 по-малки. Но както казах големия въпрос си остава разположението на мебелите в получилото се странно помещение... winking smiley
Re: Помощ за преустройване на апартамент
16-03-2007 - 21:38:28
Ами за да не ти е странна формата, казваш да ти махнат втората тоалетна. Тогава се получава кухня+хол с доста правилна форма, а и по-голяма площ. Ще караш само с една баня/тоалетна.
Re: Помощ за преустройване на апартамент
25-03-2007 - 17:49:11
Преграждате дневната със стеничка с тухли ИТОНГ, така че да стане с почти квадратни размери на около 3,50. Мога да предложа да поставите плъзгаща се странично врата до "разделения" прозорец. Може да направите вратата стъклена, така ще имате повече светлина и в спалнята. Пред плъзгащата се врата (до преградната стена) може да се сложи малка секция (нещо разчупено и леко). Затваряте вратата от коридора към новата дневна и оставяте влизането само през кухнята, като естествено сте махнали стената между кухнята и дневната. В новообразуваната чупка срещу балкона - някакъв малък диван с табуретки. Но в новата дневна всички мебели трябва да са леки и необемисти.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход