Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ново строителство. Промени в разпределението

Публикувано от p_vanya 
Ново строителство. Промени в разпределението
26-02-2007 - 10:12:41
Включих се в ново строителство, но не ми харесва разпределението на стаите в апартамента. Знае ли някой мога ли да поискам от строителя да ми направи промени? На кой етап от строителството може да се направи това? Доколко е допустимо и с какви процедури е свързано?
Re: Ново строителство. Промени в разпределението
26-02-2007 - 10:42:37
Разбира се че можете да поискате smiling smiley

Момента е преди да започнат да вдигат тухлите, след това вече дори да се съгласят ще искат да си платите за промените. Трябва да видите по план къде ще са носещите стени и колони и да се съобразите с тях, освен ако не искате да имате колона в средата на стаята..

Възможно е строителя да не иска да се разправя с промяна на плановете, защото има възможност да го изнудват при приемането на сградата. Такъв беше случая при мен.. Но отидох на строежа, говорих с техническия и си преместих 2 врати без никакъв проблем. Имаше възможност и за по-големи промени, но не можах да измисля по-добро разпределение и другите стени останаха по план.
Re: Ново строителство. Промени в разпределението
26-02-2007 - 11:42:55
В момента само е иззидано, но съм съгласна да си платя защото въобще не ми харесва разпределението. Въпроса е каква е процедурата за строителя? Дали е свързано с промяна в плана и минаване през заверки, някакви разрешителни или не знам там какво още се изисква.........
(Доста компромиси ми направиха и се чувствам неудобно да ги ангажирам ако това би ги затруднило)
Re: Ново строителство. Промени в разпределението
26-02-2007 - 12:53:59
Може да направите "несъществени" промени (по ЗУТ), които се отразяват в екзекутивната документация на обекта. "Съществени" промени са свързани с преработка на проекта и ново одобряване по инстанции, което сигурно няма да искат да направят. Има и други неща които не са допустими - промяна на носеща конструкция, комините на сградата, както и да сложите баня над жилищно помещение на долния етаж.
Успех.
Re: Ново строителство. Промени в разпределението
27-02-2007 - 02:58:52
Към p_vania,

Искам да попитам защо се включихте след като не ви харесва?
Не приемайте въпроса като заяждане, интересни са ми причините.
Re: Ново строителство. Промени в разпределението
27-02-2007 - 15:12:15
Защото не е лесно да се ориентираш по чертежи. Никой не си го признава, но е така.
Abu
Re: Ново строителство. Промени в разпределението
27-02-2007 - 16:22:54
Абсолютно точно, 4овек! Рисуваш антимации, правиш чертежи, проекти и накрая... ама то не стана хубаво! Мога да харесам нещо на чертеж само ако е типов (да съм виждал и готовото). Много са ми смешни проекти на дневна с нарисувани масичка, столчета и телевизор, някои дори слагат фикус за разкош.
Re: Ново строителство. Промени в разпределението
27-02-2007 - 21:11:17
Има поне пет причини да се включа. Хареса ми района, цената, строителя е стабилен, качеството на обектите е много добро. Съпруга ми държеше апартамента да не е северен, първи и последен етаж, да не е външен с открити части........А като се прибави и това, че първо избират собствениците, близки и познати просто нищо не остава. Колкото и добре да се справяш с чертежите трябва да направиш компромис.
Re: Ново строителство. Промени в разпределението
28-02-2007 - 02:52:19
Благодаря за мненията!
Явно както сме коментирали и преди, не е възможно да се купи нещо готово без компромиси.
Благословени са строящите къщи smiling smiley Ама при тях парцелите са с компромиси. И нервите по строителството на квадрат.
Re: Ново строителство. Промени в разпределението
28-02-2007 - 08:56:05
НЕ се заблуждавай за къщите. Като почне да се строи толкова нови идеи почват да идват, че ще останеш с впечатление, че по време на проектирането архитекта е правил точно обратното на желанията на собственикаsmiling smiley И накрая се получава нещо дето е доста по-зле от първоначалния проект, ама нали си е така както са си го харесали.
И с апартаментите е така - в повечето случаи се правят промени, които и най-скапания архитект няма да проектира.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход