Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Фирма за саниране на покриви ??

Публикувано от Laura 
Re: Фирма за саниране на покриви ??
23-02-2007 - 11:47:25
Mnogo blagodarja za informazijata.
Re: Фирма за саниране на покриви ??
23-02-2007 - 12:29:02
Това със изолацията на керемиден покрив е някаква нова мода. Дискутирахме я и тук в една друга тема. Който иска и има пари да слага изолация - лошо няма, но истината е че добре направен покрив не трябва да тече дори да е само с керемиди и летви под тях.
Re: Фирма за саниране на покриви ??
23-02-2007 - 13:00:09
nihonjin , прав си.Аз изчетох всичко из форума на тази тема,но по - умна не станах.
Явно покриват не е добре направен.Ама трябва някак да си реша проблема.Затова и питам във форума за съвет,а не в обявите на ,,Позванете "- поправям покриви.
Re: Фирма за саниране на покриви ??
23-02-2007 - 13:05:19
Поставям въпроса си по друг начин - има ли някои, на когото да са поправяли покрива и повече не му тече.??
Да ми каже коя е тази фирма. Моля!
Re: Фирма за саниране на покриви ??
23-02-2007 - 13:17:16
Ne priatelu....ne e nova tema. Prosto lipsata na informacia v Bulgaria e permanentna. Tova si e nai-obiknovena sistema za pokrivi i izolacia se slaga ne samo pod keremidi a pod vseki vid pokrivno pokritie. Predi 5-6 godini i za toploizolacite s penopolistirol (stiropor) se govoreshe po sashtia nachin, a sega kakvo stana?! Niama veche kashta bez izolacia.
Do skoro, a i v momenta proslovutite bulgarski maistori slagat onaia smotana cherna hartia, koiato izobshto nqma da ja komentiram. Da ne govorim che ima i takiva, koito slagat kakvi li ne bokluci na pokriva. No s maistor ne se spori i akal ne mu se dava. Kogato se opitash da kajesh neshto otgovora obiknoveno e: Abe ti znaesh li az kolko edikakvosi sam napravil???!!!! Struva mi se che ot vremeto na Chudomir do sega niama i krachka razvitie v mantaliteta ni.....
Da, dobre napravenia pokriv ne triabva da teche, no kakvo se poluchava s kondenzite pod keremidite ili kakvoto i da e pokrivno pokritie? - vrashtat se obratno i zdravei vlaga i muhal pod pokriva. I ne e nikak skapo - tezi membrani sa malko po-skapi ot chernata hartia i po-evtini ot bitumnite izolacii (koito ti praviat pokriva na parnik). I vse pak vuv vremeto moje da se poluchi probiv po kerebidite po edna ili druga prichina - ako imash izolacia otdolu niama problem, no ako niama i tekne remonta na pomeshteniata otdolu niama da ti e nikak evtin. Tova e vapros na lichen izbor estestveno, no razumno e da se praviat neshtata v perespektiva, a ne v stil: abe te che mi kajat kvo da pravia az...!!!! i sled niakolko meseca horata da se chudiat kakvo da praviat.
Re: Фирма за саниране на покриви ??
24-02-2007 - 21:05:01
Не мога да се съглася с мнението на Cafe,
Първо: топлоизолациите съвсем не са нещо ново за строителството у нас.
Второ: Няма по-добра ХИДРОизолация от качествените керемиди /от самосебе си се подразбира, че се касае за скатни покриви/.
Въпросните пароизолационни фолиа биха имали смисъл САМО при наличие на топлоизолация, поради различните коефициенти на линейно разширение.
Re: Фирма за саниране на покриви ??
26-02-2007 - 11:34:51
BlackDiamond - Аз донякъде не съм съгласен с теб. Мисля, че Cafe e прав. Вместо да се правят импровизации от разни самозванци по-добре е да се вършат нещата като хората.
Нещо не разбрах какво искаш да кажеш, защото си се изразил като политик - много сложни термини без нищо конкретно да изясниш. Прав си, че покривниат материал е най-важен, но хидроизолацията си е хидроизолация. И не се слага само когато е топлоизолиран покрива - тогава е задължителна, а в останалите случай е повече от препоръчителна. Винаги може да се появи теч под керемидите по някаква причина и кой ще спре водата тогава??? А въпроса с кондензите - масово се пренебрегва.
А Laura наистина има сериозен проблем.....малко са фирмите, които работят качествено, знаят технологиите и познават материалите.
Re: Фирма за саниране на покриви ??
26-02-2007 - 12:58:22
Exiter, нещо пообърка понятията пароизолационните фолио не са ХИДРОизолация. Основната им функция е да отвеждат парите, които неизбежно се образуват когато два материала от различен произход са в контакт. Например бетон и топлозилация или бетон и дървена обшивка.
И благодаря ще взема да се пробвам и в някое ново поприще на "полиОтик" , както си писал. Не се заяждам
Проблемът на Laura сигурно е сериозен, това никой не го оспорва. smiling smiley
Re: Фирма за саниране на покриви ??
26-02-2007 - 15:50:26
Tuk stana veselo smiling smiley)))
Exciter ne e obarkal poniatiata. Ako se porovish da pochetesh malko poveche za podpokrivnite membrani shte vidish, che osnovnoto im deistvie vsushtnost e da hidroizolirat i da ne propuskat voda, a vav vsashtoto vreme da propuskat para v obratna posoka. Inache kakav e smisala da otvejdat pari - kato niama membrane te pak she si hodiat nagore i navan. Na vsichki podpokrivni membrani ima 3 osnovni parametara:

- Vodonepropusklivost (ustoichivost na voden stulb) - v mm, kolkoto poveche - po-dobre

- Paropropusklivost - v g/m2/24 h sashto kolkoto poveche po-dobre

- Difuzia na vodna para Sd - v metri - kolkoto po-maluk tolkova po-dobre ( tozi koeficient pokazva membranata na kakva debelina vuzduh otgovaria t.e. ako Sd e 0,02 (koeficienta na dobrite membrani) oznachava che vse edno parata minava prez 2 santimetra vuzdushen sloi (tova e suprotivlenieto na membranata)

Heheh i ne bazikai choveka butonite I i O sa edin do drug na klaviaturata, bez da iska e natisnal i dvata
smiling smiley
Re: Фирма за саниране на покриви ??
26-02-2007 - 15:53:35
Ama kato gledam mai ti si napisal "poliOtik" :]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход