Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Pomosht stroiteli

Публикувано от rosiii 
Pomosht stroiteli
13-02-2007 - 14:19:14
Zdraveite, mnogo chesto cheta forumite i smiatam che sa dosta polezni. Sega i az tarsia vashia savet. Imam slednia problem: Dekemvdi 2006 kupih dva apartamenta s kredit sled akt 16 koito beshe dekemvri i protokol za vavod ustanovihme che ima dosta propuski i sas stroitelite se razbrahme da gi popraviat. Stavashe vapros za zamaska, steni i zapalvane na fugu vapreki 4e trudno moga da gi nareka fugi na mesta sa okolo 3 sm mejdu dogramata i plpchkite ot vanshnata strana. Uj triabvashe vsi4ko da opraviat do kraia na ianuari. Doide fevruari i sled edin seriozen dajd v edinia ot apartamentite izleze vlaga navsiakade. Govorih pak s tiah uj tarseli ot kade e no vseki pat kato otida da vidia do kade sa stignali niama nikoi koito da raboti tam. Vremeto si minava az plashtam zaem, naem a te vaobshte ne si davat zor. Posavetvaite me kak da postapia, moje i da vi projvuchi smeshno na fona na balgarskata deistvitelnost no vse pak moga li da predpriema niakakvi deistvia /advokati ,sad i t.n./ BLAGODARIA VI
Re: Pomosht stroiteli
13-02-2007 - 21:04:15
А няма ли да е по-лесно да пишете на кирилица хем и на нас ще ни е по-лесничко да четеме. smiling smiley
Re: Pomosht stroiteli
14-02-2007 - 10:12:01
Съжалявам, просто ми е по-лесно за това.
Re: Pomosht stroiteli
14-02-2007 - 10:49:04
avatar
pishete na ale_al@mail.bg
s podrobno opisanie na problema Vi
avram
Re: Pomosht stroiteli
15-02-2007 - 14:56:12
здравейте, по принцип съдът до никъде няма да доведе...щом вече е платено за жилището, общо взето и ангажиментите на строителите до там свършват....най-добре е да се заловите и сам да си довършите всичко, иначе ще загубите още повече пари и време за разправии, които до никъде няма да доведат....За съжаление така функционира тази система, излишно е да си правите илюзии, че има начин да ги стрестнете тези строители, те вече са приключили с вас!

Референции Sunny Beach
Re: Pomosht stroiteli
15-02-2007 - 15:35:50
Ако мислиш да търсиш помощат на адвокати - виж какви документи имаш. Важно е какъв ангажимент са поели строителите по договор. В каъв вид са обещали ПИСМЕНО да предадат апартамента. може да се говори и за стандарти, това пак е нещо.
Не мисля, че не би имал шанс пред съда, даже напротив. Обаче съдилищата в българия са ужасно мудни. И за съжаление, често некомпетентни. Гражданско дело може да се точи 2-3 г. Така че прецени, дали да преглътнеш и сам да се справиш, или да плащаш освен това и хонорари на адвокати.
Re: Pomosht stroiteli
15-02-2007 - 18:15:18
Благодаря ви за отговорите явно положението не изглежда розово. Но все пак днес подписах протокол с който строителите - подизпълнители се задължават да отстранят проблема. Да видим какво ще стане има и срокове. Прависте съдът в Бг е мудна процедура, по принцип в Бг не разполагаме с права а само със задължения но знаетели аз ще си търся моите защото мисля че от това отстъпване всеки път и за всичко сме стигнали до тук. Можеби съм оптимис-камикадзе но ще използвам всички средства пък да видим.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход