Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

застрояване на нерегулиран поземлен имот?

Публикувано от veselina 
застрояване на нерегулиран поземлен имот?
30-01-2007 - 20:33:07
Аз съм все още на етапа - мечтая си и търся подходящо място!
Попаднах на едно, което отговаря на всичките ми условия, но не е в регулация. Въпросът ми е някой знае ли дали може да се строи при това условие - нерегулиран поземлен имот. Поне не е в земеделския фонд. Има лице на улица, която си е част от градоустройствения план.
Re: застрояване на нерегулиран поземлен имот?
30-01-2007 - 20:46:04
Първо трябва да го вкарате в регулация. Иначе не може да строите жилищна сграда. Да видите дали на близо има водопровод, електричество и да попаднете на подходящия човек, за да вкарате имота в регулация. Чувала съм че върви 1-3 EURO на м2. Но може би зависи от района и човека...smiling smiley
Re: застрояване на нерегулиран поземлен имот?
30-01-2007 - 21:01:03
Много благодаря за отговора. Мислех, че е по-различно като е все пак в градоустройствения план. Навсякъде около мястото е застроено, водопровод и електричество има в съседните места. Ще проверя в общината как стоят нещата.
А тези, които вече са минали през тази процедура могат ли да споделят опит в цифри smiling smiley. Имам предвид колко горе-долу ще ми излезе всичко, всичките процедури, проекти и предварителни договори, всичко до готовността за строеж?
Re: застрояване на нерегулиран поземлен имот?
30-01-2007 - 21:57:00
Вижте тук, доста съм писала: [forum.imoti.net]
а и тук: [forum.imoti.net]
Re: застрояване на нерегулиран поземлен имот?
31-01-2007 - 13:34:26
В случай че имота ти има лице на улица изобщо не е нужно да се вкарва в регулация!
Естестветно, трябва да е попълнен в кадастъра на София (www.gis-sofia.bg) и да попада в кафява зона по новото ОГП.

Особенноста е че дават до ЗП от 60 кв.м. Обаче се купува в идеалана съсобственост със съпруг(а) и тогава ЗП става 120 кв.м.

Подай молба за виза за проучване и проектиране до гл. архитект на района. Ако я получиш, действай и не се занимавай с регулация!
Re: застрояване на нерегулиран поземлен имот?
01-02-2007 - 01:59:03
Точно по начина описан от zestate действаме. Сега чакаме обевяването на съседите за да вземем разрешителното за строеж. Нямахме проблеми нито със Софийска вода, нито с Електроразпределение. Двама собственика сме със съпруга ми и къщата се получи 230кв. понеже се разрешава до 2 етажа, а още повече че нямаме лице на улица, а на пътека.
Най добре отиди в съответната община в приемно време и говори с хората от архитектурния отдел. Утре ще пиша и по кои членове от ЗУТ ни е разрешено всичко това.
Провери и действайsmiling smiley))
Re: застрояване на нерегулиран поземлен имот?
01-02-2007 - 10:10:51
Супер, ще бъде доста полезно. Скоро и аз ще съм пред такъв казус , но мястото за което действам е без улица по план, та ще се наложи да го вкарвам в регулация sad smiley
Re: застрояване на нерегулиран поземлен имот?
01-02-2007 - 12:35:38
2 жилищни сгради на 2 етажа на основание чл. 140 от ЗУТ във връзка с чл. 50, т. 2, т.А от ЗУТ и чл. 51, ал. 2 от ЗУТ в поземлен имот.... размери 2 бр по 60кв.м. на всеки съсобственик.
Проблема, когато нямаш регулация е че имаш по малко петно за затрояване и се спазват отстояния и от бъдещата улица и не можеш да изнесеш къщата на улицата, за да имаш по голям двор, но на нас това не ни пречи.
Ние имаме регулационен план за квартала, но понеже в съседния има дело в съда и не може да си вкараме парцела в регулация, докато то не приключи, въпреки че не ни касае.
Veselina, недавам се скоро да се похвалите с парцел и след това къща.
Зестате, успех в нелекото начинание.
Re: застрояване на нерегулиран поземлен имот?
01-02-2007 - 16:22:14
Благодаря за точните цитати.
Това което ми е интересно е дали може да се построи подземен етаж ( гаражи и сутерен). Естествено, в закона нищо не пише за да може "негово величество" гл. арх. да си го тълкува както си иска.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход