Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Изграждане на покрив зимно време

Публикувано от minchoto 
Изграждане на покрив зимно време
29-01-2007 - 20:20:03
Та значи дойде време и аз да слагам покрив, но моите майстори не са много очаровани да го правят по това време на годината. Покрива е стандартен с дървена ламперия и т.н. Според техните думи пък и то си е логично май, ако се започне сега и хванат някакви студове и снегове дървенията ще стане като камилски гърбици winking smiley .

Някой правил ли е покрив зимно време?
Re: Изграждане на покрив зимно време
30-01-2007 - 02:14:56
Това е от миналата седмица
[us.a2.yahoofs.com]



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-01-30 02:20 от bansko7.
Re: Изграждане на покрив зимно време
30-01-2007 - 09:01:57
Нещо не ми се отваря линка ти.
Re: Изграждане на покрив зимно време
30-01-2007 - 09:46:22
Ами моят го почнаха средата на декември, но имахме късмет с времето. Гредите ги мажат сас Садолин преди да ги поставят, после като дойде време за ОСБ-то го наковаха за няколко дни и веднага покрихме с подпокривното фолио на Брамак и наковаха летвите за керемидите. Единствено в участъците където гредите са непосредствено върху бетона имаше опастност ако завали да стане мазало, защото там преди да се затвори сн ОСБ-то се слага пароизолация и вата 20 см-четири пласта по 5 см, но имахме късмет, че не заваля, сега е вече наковано и завито с подпокривното фолио, миналата седмица сложиха улуците и полите и сега редят керемидите.
Проблемът е, че като е мокро е рисково да ходят о пркрива, а катое студено и духа - не си е работа, не можеш да очаквах да се свърши така работата, както при хубаво време.
Ти си прецени, но аз какво правя - закарахме на обекта и тухлите за преградните стени и като е хубаво времето - работят по покрива, като не е - зидат долу или декофрират, или засипват, абе намира се работа, уплътнява се времето, поне засега. За зидарията е важно да не е под нулата, за да не мръзне, иначе и за това не става...
Re: Изграждане на покрив зимно време
30-01-2007 - 10:12:25
Когато е много студено и варта за капаците може да измръзне и става мазало...
Имам подозрения, че последните дето ни замазаха нещо не е наред, дано не е така... Леко се е напукала варта и това ме притеснява..
Иначе вече го приключиха, остана още малко да доиззидат и зазимяваме. Всъщност може да правим ел и ВиК, но мазилките и оградата ще са за по-топло време... Търся добра бригада за мазилките и оградата , някой ако може да ми препоръча, ще сме му благодарни.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-01-30 10:20 от rado.
Re: Изграждане на покрив зимно време
30-01-2007 - 10:17:03
Da, така е, но моите капаци ги поставят на системата Брамак - не е с вар, затова не го споменах.
Иначе имаше разни места, дето се подзижда, както и комините, там също на студено не може да се работи.
Абе, най-добре, остави за март месец, ако не ти е спешно....
Re: Изграждане на покрив зимно време
30-01-2007 - 12:58:25
Ами да аз май за март месец ще го оставя не ми се рискува. На единиа работник миналата седмица му падна една греда на главата при декофриране и три дена беше в болницата. Не ми се рискува сега някой да се подлъзне и да се претрепе. Иначе за кермиди аз май ще слагам Тондах.
А това Садолин какво е? За пръв път го чувам я да питам гуглето.
Re: Изграждане на покрив зимно време
30-01-2007 - 19:28:25
Аз също правих покрив декември. Започнах го на 12 и за коледа беше готов. Гредова конструкция, използвахме дъските от кофража вместо OSB.

Като цяло не е проблем да се работи, но ако вали или духа - по добре не ( разболява се личния състав).

Естествено, подмазването ще го оставиш за напролет.

Сега използваха топлите дни и направиха замазка на два етажа + цялото В и К. Днес поставиха дограмата и почвам електрото.
Re: Изграждане на покрив зимно време
30-01-2007 - 20:17:55
Ние също правихме покрива зимата - декемри. Беше ужасно. Мъгли, влага и студ и малко дъжд за разнообразие. sad smiley Бяха сложили OSBто и заваляsad smiley. Подгизна ужасно. Работниците ме убеждаваха че ще просъхне и нищо му няма. Обаче в действителност, малко се разду. Ще видя на пролет какво става между него и хидроизолацията, тъй като сложих изолон, който не е паропропусклив. Две седмици съм висяла плътно до тях опакована като космонавт, за да следя дали не нараняват хидроизолацията, докато я поставят. Ха, мислеха си че няма да се изкатеря на покрива...smiling smiley Плочата над първия етаж ми е опасана с покривчета, над които сложих дюшеци рулона вата. Лично съм се гънала под гредите да я поставям, за да съм сигурна че е плътно сложена, без празни места. А капаците останаха за на пролет за измазване. Казаха че ще се изрони замазката при тези температури.
Тежко се работи при зимни условия, но ако си на зор - действай. Или най-малкото си купи всички материали за покрива без да отлагаш и ден.
Re: Изграждане на покрив зимно време
31-01-2007 - 03:16:10
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход