Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Новодомство - партиди ток и вода

Публикувано от Zhimi 
Новодомство - партиди ток и вода
12-01-2007 - 13:18:27
Помощ!
Моля, някой който е минал по този път, да ми обясни - как става откриването или преминаването към индивидуални партиди за ток и студена вода при новопостроена кооперация, получила наскоро разрешение за ползване. На сайта на електроразпределение нищо не се разбира.
Относно електричеството - В кой момент се преминава от временния ток към предвидения за целта трафопост? Откога започва индивидуалното отчитане? Очакваме поставяне на електромери до няколко дни.
Относно студената вода - как се отчита водата, ако някаква част от кооператорите регистрират индивидуален водомер, а друга част не искат и как се разпределя общия водомер, или е въпрос на решение на Общото събрание?
Re: Новодомство - партиди ток и вода
12-01-2007 - 13:44:54
За тока трябва да имаш на хартия както се казва,АКТ15.С него отиваш в районното елразпределение и си пускаш молба за партида.Щом имате разрешение за ползване,до няколко дни ще ви пуснат тока в апартамента.
За водата би трябвало да е същото.
Тези които не регистрират водомер ще си плащат на база.
Re: Новодомство - партиди ток и вода
12-01-2007 - 14:58:21
С водата нещата са по-сложни. Водоснабдяване имат някакви сложни изисквания като напр. решение на Общо събрание за преминаване към индивидуално отчитане, има вратички част от жилищата да останат на отчитане на база, като базата е - брой живущи лица; и ако тези, които са на база потребяват повече, отколкото плащат, разликата се натрупва на общия водомер и се дължи от живеещите, разпределена неизвестно на какъв принцип.
Re: Новодомство - партиди ток и вода
01-02-2007 - 15:05:07
Здравейте,
за водата от 01.01.2007. има ново изискване за целия вход да има монтирани и пломбирани водомери за топла и студена вода.Информацията ми е от 31.01.07г. от "Софийска вода", та сега имаме трудно откриваеми хора / не живеещи в новите си жилища / и плащаме на база страшни суми.Действайте много бързо за да не ви спрат водата на блока. :g:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход