Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Нов покрив?

Публикувано от catpat 
Re: Нов покрив?
24-11-2006 - 14:30:26
Чакай, чакай, да не искаш да ми кажеш, че занаятът строител ти дава (друг е въпросът дали те удовлетворява) повече от архитект?
Не мога да повярвам, все си мислих, че те са хванали бога за шлифера, особено последните години, дето куцо и сляпо се чрна да проектира и строи, все си мислих, че архитектите са най-помазаните. Наемат офис, шерпи и генерират идеи които се довършват от студентчетата и само оглеждат, коригират и т.н. от боса-архитект, че да си сложи печата.
Не че е лесна работа, но ми се струва някакси по-интелигентна, а и бсе си мислих-по доходна от това да гониш цял ден пияниците и да си като боксова круша от негативите на "добре свършената работа" на архитекта и инженера и капризите на инвеститора.
Да не говорим колко неща трябва да замиташ - ония са си взели парите и им е през ... ушите примерно стената на окачената фасада(на сградата на един приятел)която красиво са проектирали наклонена на 60 градуса навътре как ще се самоноси, като няма детайл да я държи арматура от конструкцията. И се разчита на строителя че ще оправи работата...
Никой не може да ви плати нервите, мисля, докато инженера и архитекта са на входа на процеса, все си мислих че са в по-добрата позиция...
Може би не по-изгодната материално, но по-добрата, като пей-оф ангажираност-отговорност-натовареност.
Re: Нов покрив?
24-11-2006 - 14:57:59
Някой архитекти. Част от тях работят като шерпиsmiling smiley. Освен това освен архитекти има и други специалисти. И ако става въпрос точно при архитектите разликата между минималните цени и цените преди тях практически е малка. Минималните цени увеличаваха хонорарите на другите специалности.
Тези дни една поректантка по част ВиК ми каза, че взима по 200лв.-300лв. на проект за еднофамирна къща за ненайта част. Аз лично за такъв хонорар ще съм наясно, че ще има грешки.
Re: Нов покрив?
24-11-2006 - 15:22:58
Споделям някои наблюдения за проектантите (конструктори).

Дълги години имаше лесен достъп до професията и с проектиране се захванаха хора които не биваше да се захващат с това. Някои мои бивши състуденти които имаха много сериозни проблеми с материала сега са активни проектанти.
Успокоението е че най-способните ми състуденти също са проектанти е то добри проектанти.
Бих препоръчал преди да използвате услугите на проектант да му поискате дипломата с оценките по отделните предмети. Ако е завършил с по-малко от 5.00 може директно да минавате към следващия.
Звучи смешно, но е ценна отсявка.
Re: Нов покрив?
24-11-2006 - 18:03:24
Ами смешно звучи. Имам много добри колеги, които получаваха предимно четворки на изпитите.
Re: Нов покрив?
26-11-2006 - 00:09:04
Благодаря за изчерпателното обяснение StefanB , то се видя че покрив ще правя чак на пролет(искам да направя леко изменение в проекта на покрива и трябва да мине на одобрение през общината), но поне телефон техен ако ми дадеш да ги издебна напролет тия майстори. Вече съм на ясно че всяко забавяне вдига цената на строежа, но.....!
А за колко време ще го направят тозе покрив?
Re: Нов покрив?
27-11-2006 - 10:13:35
Ами казаха, че ще им отнеме около месец, но като имаш предвид, че гредите купихме заедно преди седмица и до събота само ги бяха грундирали със Садолин и бяха изляли два парапета по балконите...
То с работа става, но ти казвам, че са ги натиснали отвсякъде за последните хубави дни и 3/4 от бригадата заедно с майстора практически цялата седмица бяха на друг обект, да спасяват положението със сроковете, че там някой подъзпилнител си бил оставил ръцете и събарят и правят наново... Ето затова ти казвам, че няма да ги наемеш само за покрив, имат работа да се зарият. Един приятел ги чака с готово разрешение вече 3 месеца - все са на "другата седмица"
Добре че поне приключиха при мен с бетона, че ако падне снега бетоновоза е до Панорамен път....
Вярно, че валя два дни, ама причината си е тая - имаха зор другаде...
Иначе около месец максимум, за да го покрият.
igi
Re: Нов покрив?
16-01-2008 - 14:59:27
Предстои ни тази пролет изцяло подмяна на покрив на стара къща около 100 кв. Заинтересовахте ме много. Ако имате възможност и желание бих Ви наела Kamikadze с Вашият приятел за ремонта. Една подробност - къщата се намира във Враца. Ако имате интерес пишете ми.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход