Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

OSB

Публикувано от mutsa 
OSB
21-11-2006 - 20:03:41
На таванския етаж направихме таваните с един материал OSB( прилича на талашит). Свършихме парите и решихме със собствени сили да се оправяме с довършването на помещенията. Може ли да ми дадете съвет - ако го оставя в естествен вид с какво да запълня фугите между парчетата и с какво да го лакирам? А може ли да го мажа с латекс и необходимо ли е първо да го грундирам и с какво?
Re: OSB
24-11-2006 - 20:31:19
Ако е ОSB3 то е предварително обработено и е влагоустойчиво.
Ако ти харесва външния му вид и искаш така да остане можеш да го лакираш с яхтен лак.
Фугите между парчетата може да ги запълниш с прозрачен силикон на Церезит, но ако има големи фуги (>5 мм) по-добре да изрежеш тънички ленти от материала и да ги напъхаш в процепите.
Колкото до грундирането, ще ти дам следния пример:
Част от подпокривното ми пространство е оформено като таванско, но тъй като не ми се дозиждаха стени, между външните дървени греди изпълних "стените" от OSB3 - 9mm, което измазах с шпакловка (с фибри) за топлоизолация и поставих мрежа с малка плътност (110 кг/м3).
Ако го намажеш директно с латекс ще си личат формите на дървесината отдолу, но не зная как ще се получи ако го минеш на две или три ръце.
Надявам се, че бях полезен.
Re: OSB
24-11-2006 - 21:15:42
Ако разбираш английски на този сайт можеш да намериш много полезна информация

[www.osbguide.com]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход