Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

И аз започнах !

Публикувано от teo 
Re: И аз започнах !
29-11-2006 - 13:22:11
Имаш една седмица, на 8-ми дек го дават да вали сняг. И аз стискам палци, че като завали ще ми скачат като врабци по покрива....
Re: И аз започнах !
29-11-2006 - 22:01:59
Успех на начинаещия.
Внимавай много с тези фирми и разни пишман бригадири
Имах един майстор, който ми прегради един коридор наполовина (4х2 м, го преправи на две помещения 2х2), и разликата в диагоналите на така получилото се антре беше....10 см.

Както и да е искам да ви споделя опита си от използването на OSB и подпокривните изолации.
Това което ти предлагат да ползваш OSB за кофраж не им вярвай, те говорят за обикновено влагоустойчиво OSB-3. То не става за кофраж, за кофражите се ползва специално "OSB film 400" (http://www.kronospan.bg/products/).
OSB-3 (това е номерът на влагоустойчивото) може да се ползва за покривна обшивка върху която се полага хидроизолацията на покрива. 9 мм е достатъчна дебелина, аз лично монтирах такива плоскости на покрива си издържливостта му е достатъчна да се ходи върху него (дори и да не уцелиш реброто отдолу).
Колкото до това дали е влагоустойчиво, ДА влагоустойчиво е, но не е водоустойчиво.
След като го поставих на покрива заваля дъжд и валя три дни почти без прекъсване, като паралелно с това като типичен Тома Неверни, поставих и парче OSB в чаша с вода. След 96 часа това във водата беше оцветило водата около себе си, но беше запазило якостта си.
това което беше на покрива на места където бях пропуснал да го прикова се беше издуло леко (~10-15%, колкото го дават и в характеристиките му). След около 2 седмици беше възстановило формата си.
Re: И аз започнах !
29-11-2006 - 22:12:53
забравих да ви споделя и за хидроизолациите.
Когато някой казва, че не изолират да си гледа работата.
Гледайки проекта ти, с този наклон на покрива х/и е просто задължителна.
Препоръчвам ти да си сложиш тази която е поне 2,80.
Миналата година си купих защитна подкеремидена мембрана "Startbar" (http://www.vjfmarketing.com/),
и без да искам и направих непредвиден тест:
след като я положих миналия октомври (2005г.) върху една пристройка (15м2) си счупих крака и хидроизолацията остана така до 20 юли тази година, при естествени условия - слънце, дъжд, сняг и вятър, като резултат до ден днешен на това място нямам теч (все още не съм го покрил с керемиди).
teo
Re: И аз започнах !
30-11-2006 - 13:29:25
Полезни съвети Vini ! Мерси !
Re: И аз започнах !
30-11-2006 - 13:44:24
Vini, аз поствах в темата Керемиди, че моят строител ме навива да залепи битумна х/и върху ОСБ-то, ти какво ще кажеш? Освен другото, става дума и за до 3 пъти по-висока цена ако сложа австрийска - Вилас... Иначе българската е съпоставима с подпокривната мембрана за която ти пишеш, около 3 лв. е.
Re: И аз започнах !
30-11-2006 - 15:12:04
При мен е АРР мембрана на Тегола Канадезе, залепена върху ОСБ-то, отгоре са битумните керемиди.
Re: И аз започнах !
30-11-2006 - 19:34:22
Здравейте отново, вчера Ви зарязах, че 12 часа пред компа ми идват множко.
До StefanB
Не зная каква му е идеята на твоя строител да лепи битумна х/и върху OSB, но имай предвид, че битумната изолация не позволява на покрива да диша (поне така съм чел). Тази мембрана за която писах е изготвена от някаква полиестерна тъкан, пропита с асфалт и с финна минерална посипка.
Колкото до битумната, съм виждал да я лепят върху плоски бетонни покриви.
Тази която аз монтирах, просто я заковах с малки пирончета (след това двойната летвена скара я захваща много добре), а по краищата я захванах и с тапицерски телбод.

Питайте ако имате и други въпроси, не съм строителен инженер, но по стечение на обстоятелствата сам си строя къщата и понаучих доста неща, или както е казал А.Айнщайн "The only source of knowledge is experience" - "Източник на нашите знания е опитът."
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход